U utorak, 11. lipnja 2019. održana je svečana podjela Albuma generacije doktorima medicine promoviranim 2017. i 2018. čime je proslavljen završetak još jednog projekta uredništva STUDMEFa.

Uredništvo posljednjih 14 godina, u kontinuitetu, prati generacije studenata od dana dolaska pa sve do njihova odlaska s Medicinskog fakulteta. Prije četiri godine (2015. god.) uredništvo je započelo s projektom „Album generacije“ kojemu je cilj multimedijske sadržaje i fotografije jedne generacije tijekom njenih šest godina studentskog života objediniti u jedan jedinstveni digitalni Album koji se kao poklon dijeli promoviranim dr. medicine.

Digitalni Album generacije je podijeljen u devet tematskih cjelina koje obuhvaćaju fotografije studenata s uvodnog predavanja, nagrađene studente generacije tijekom šest godina studija, zajedničke fotografije generacije s različitih aktivnosti te fotografije s promocija dr. medicine.

Svečanost podjele Albuma generacije prigodnim je govorom otvorio dekan prof. dr. Marijan Klarica koji je između ostalog govorio i o važnosti alumnija MEFa kao i želji Fakulteta da sa svojim bivšim studentima, alumnijima, i nakon odlaska s Fakulteta ostane u kontaktu.

Prof. dr. Zvonko Šošić, predsjednik AMAMUZ-a govorio je prisutnim dr. medicine o radu i aktivnostima alumnija našeg Fakulteta kao i o djelovanju društva prijatelja MEFa. Na kraju je pozvao sve prisutne da se učlane u Društvo prijatelja Fakulteta i postanu njihov aktivni član.

Prof. dr. Mirza Žižak, urednik STUDMEFa, je prisutnim dr. medicine najprije govorio o tome kako je uopće došlo do ideje stvaranja Albuma generacije, što se sve može naći u Albumu, kako se digitalna verzija Albuma može iskoristiti za vlastite prezentacije te koje se ideje „kuhaju“ za buduće Albume. U drugom dijelu predavanja prof. Žižak je govorio o povijesti STUDMEFa, njegovu nastanku, rastu i razvoju Uredništva njegovoj važnosti tijekom proteklih 18 godina djelovanja. Na kraju je izdvojio neke od najzanimljivijih projekata koje je uredništvo osmislilo i organiziralo tijekom proteklih 18 godina.

Svečanosti podjele albuma je svoj doprinos dao i studentski pjevački zbor Lege Artis koji je s dvije pjesme cijeli program učinio još toplijim i svečanijim. Galeriju slika s podjele Albuma generacije možete pogledati na adresi: https://www.facebook.com/pg/studmef/photos/?tab=album&album_id=2968486303192005