[OTVORENJE] Dan liječničkih karijera u RH – petak 10. lipnja 2016.g. u 10 sati, dvorana Čačković

Objavljeno 08.06.2016.

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 10. lipnja 2016. godine organizira Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj. Sam Centar osnovan je od strane Medicinskog fakulteta sa željom za aktivnim utjecanjem na buduće zapošljavanje svojih studenata, ali i drugih liječnika u Hrvatskoj, kako bi im se olakšalo pronalaženje radnog mjesta i pomoglo u najprimjerenijem izboru specijalizacije

Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj organizira se unatoč činjenici da se za liječnike i sve ostale zdravstvene djelatnike u Hrvatskoj neprestano organiziraju događanja i sajmovi koji potiču odlazak u inozemstvo kako bi liječnici, medicinske sestre i ostali svoju profesionalnu karijeru ostvarili u drugim zemljama. Iako se trenutno nalazimo u gospodarskoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi smatramo da većina mladih liječnika zapravo ne zna te nije imala ni priliku saznati koje su sve mogućnosti unutar hrvatskog zdravstvenog sustava.

Važnost organizacije ovakvog događanja prepoznata je od strane Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora.

Hrvatska liječnička komora aktivne sudionike na Danu liječničkih karijera u RH boduje sa 9, a pasivne sa 7 bodova.

Registracija sudionika započinje u Dekanatu Fakulteta u petak 10. lipnja 2016.g. (petak) u 9 sati, a otvorenje i okrugli stol “Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj – postoji li perspektiva?” zakazani su za 10 sati u dvorani Čačković – dekanat našega Fakulteta.

Sudionici okruglog stola jesu prof.dr.sc. Marijan Klarica, dekan Fakulteta, prof.dr.sc. Ante Ćorušić, v.d. ravnatelja KBC Zagreb, prof.dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, mr.sc. Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. Veronka Laušin, v.d. zamjenika ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te dr. Ivan Bekavac, zamjenik ministra zdravlja Republike Hrvatske. Okrugli stol će voditi i moderirati prof.dr.sc. Veljko Đorđević.

Ostatak programa možete pogledati ovdje, a više o samom događanju pronađite na web stranicama Dana liječničkih karijera u RH.