[DJELATNICIMA MEFa] Procjena štete i stanja oštećenih objekata Fakulteta u potresu

Objavljeno 22.03.2020.

Poštovani,

nakon provedene prve statičke procjene štete i stanja oštećenih objekata prenosimo kratku orijentacijsku analizu/nalaz ovlaštenog statičara:

Na svim oštećenim objektima nosivi zidovi su u jednom smjeru dobili tipična oštećenja za potres i narušili statiku u smislu postojanja opasnosti da kod ponovnog jačeg potresa dođe do urušavanja.

Istočno krilo Anatomije (Šalata 11) pretrpjelo je jaka oštećenja nosivih zidova i jako velika oštećenja na zadnjem katu. Posebno je opasno napuknuće podesta iznad glavnog zajedničkog ulaza Anatomije i Farmakologije.

Na Patologiji (Šalata 10) opasno je napuknuće na dijelu gdje je muzej, a na zgradi Dermatologije (Šalata 4) na južnom krilu (koji koristimo) jako je stradao i praktički se skroz odvojio istočni zid.

Statika zgrade dekanata (Šalata 3) u starom dijelu nije narušena, ali problematični bi mogli biti stupovi u knjižnici koji drže dio iznad dvorane Čačković.

Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ je pretrpjela napuknuća po nosivim zidovima osobito grede iznad vrata.

Za konačnu i točnu procjenu potrebno je pričekati detaljnu analizu i procjenu puknuća svakog pojedinog zida.

Svi predstojnici zavoda će biti osobno kontaktirati i upućeni u stanje objekata te će obavijestiti djelatnike o mogućnostima dolaska na radno mjesto.

Zahvaljujem na razumijevanju uz srdačne pozdrave,

Prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan

Dio fotografija stanja oštećenih objekata možete pogledati ovdje.