[EITHealth] Zimska škola komercijalizacije istraživanja

Objavljeno 21.10.2019.

Zimska škola komercijalizacije istraživanja je intenzivni trodnevni tečaj namijenjen studentima poslijediplomskih studija, poslijedoktorandima te mlađim znanstvenicima i sveučilišnim nastavnicima, koji su zainteresirani za stjecanje vještina potrebnih za uspješnu suradnju s partnerima iz farmaceutske, biotehnološke i zdravstveno-tehnološke industrije ili za osnivanje tvrtke u području zdravstvene skrbi.

Vodeći europski poslovni i akademski stručnjaci, kao i poduzetnici iz područja zdravstvene skrbi, poučavat će pažljivo integrirane programe, s predavačima koji će biti na raspolaganju i za neformalne rasprave.

Zimska škola nastoji ponuditi podržavajuće i poticajno međunarodno okruženje u kojemu će sudionici moći prezentirati inovacije nastale iz njihovih istraživanja, dobiti komentare na to i uspostaviti poslovne i akademske kontakte vrijedne za budući rad.

Teme koje će biti pokrivene:
1. Vrijednosti, mogućnosti i izazovi suradnje između akademske sfere i industrije,
2. Opcije za razvijanje karijere doktora znanosti u industriji povezanoj sa zdravstvom,
3. Poduzetništvo bazirano na istraživanju u područjima zdravstvene skrbi i biotehnologije,
4. Upravljanje intelektualnim vlasništvom kao podrška istraživanja i inovacija,
5. Unapređenje inovacija baziranih na vašim istraživanjima u svrhu financiranja od strane investitora ili industrije te suradnje s njima.

Tko treba sudjelovati?
Zimska škola poziva studente poslijediplomskih studija, poslijedoktorande i druge mlađe znanstvenike i sveučilišne nastavnike iz svih područja koja doprinose razvoju rješenja za zdravstvenu skrb. Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prethodno je odobrio ovaj tečaj kao izborni kolegij u okviru poslijediplomskog doktorskog studija na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu.

Detaljnije ovdje.