Physical Education

There are currently no posts.

Tjelesni odgoj, tjelesna i zdravstvena kultura, obvezni je kolegij na prve dvije godine studija. Kolegij se sastoji od 30 sati vježbi u svakom semestru.

Studenti prema vlastitim preferencijama biraju ponuđene sportsko-rekreativne aktivnosti u okviru kojih ispunjavaju svoje obveze prema kolegiju. U ponudi su različiti „dvoranski sportovi“ (košarka, mali nogomet, rukomet i odbojka), zatim tenis, stolni tenis, veslanje, plivanje, curling, šah, atletika … kako za studente tako i za studentice. U ponudi su još i plesovi (salsa), te povremeno i neke druge rekreativne aktivnosti za koje se pojavi interes studenata.

U okviru kolegija, studenti mogu izrađivati radove iz područja koja promiču tjelesnu aktivnost u studentskoj populaciji, tjelesnu aktivnost i zdravlje te prevenciju ozljeda u rekreativnom tjelesnom vježbanju, te na taj način sudjelovati na domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim konferencijama.

Kabinet za tjelesnu i zdravstvenu kulturu nalazi se na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, soba 3, gdje se nalazi i oglasna ploča kabineta sa potrebnim informacijama o nastavi i aktualnim događanjima. Studenti prve i druge godine mogu primati i tražiti informacije vezano za nastavu putem LMS-a.