[SINDIKAT] Nagodba za isplatu razlika plaća za razdoblje od prosinca 2015. do siječnja 2017.g.

Objavljeno 28.06.2020.

Drage zaposlenice i zaposlenici,

tijekom prošla dva tjedna Uprava MEFa i Sindikalna podružnica NSZVO pregovarale su o utuženju razlike plaća po Sporazumu o osnovici za plaće od prosinca 2015. zaključno s plaćom za siječanj 2017. g. Kako Sindikat smatra da čelnici ustanova svojim aktivizmom mogu pridonijeti na način da pitanje isplate prava zaposlenika riješe na višoj razini putem nagodbi jer to znači najmanje moguće troškove i za ustanovu i za državni proračun što je također i preporuka Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, naši pregovori su vodili prema ostvarenju nagodbe iako trenutno MEF nema garanciju povrata cjelokupnog iznosa iz državnog proračuna i u isto vrijeme sanira ogromnu štetu nastalu zbog potresa.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Marijan Klarica nudi nagodbu svim zaposlenicima i umirovljenicima, koji su bili zaposlenici MEFa u gore navedenom razdoblju, u vidu isplate razlike plaća uz ustupak otpisa kamata o čemu se možete detaljnije informirati na sljedećoj poveznici (pod Novosti): https://mef.unizg.hr/djelatnici/sindikat

Zahvaljujemo se zaposlenicima Uprave, a posebno Računovodstva, zbog dodatnog angažmana oko provedbe nagodbe te svim članovima naše sindikalne podružnice koji svaki mjesec izdvajaju za članarinu da bi NSZVO mogao ostvarivati uvjete za zaštitu radnih prava svih zaposlenika.

 

doc. dr. sc. Sanja Dolanski Babić, povjerenica Sindikalne podružnice MEFa

i

prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta