Akcija “Medicinari velikog srca”

Objavljeno 15.12.2015.

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja.  Svaki dar koji se daruje nekom neprocjenjiv je, bez obzira na njegovu vrijednost. Važna je topla i lijepa gesta prema drugom. A još kad su ti drugi mališani koji umjesto u udobnosti obiteljskih domova vrijeme darivanja dočekaju u bolničkim krevetima – sreći i veselju nema kraja. Vrijeme darivanja zaokuplja misli svakog djeteta i ono unosi radost u sumorne dane bolničkih kreveta.

Ove su godine u akciji „Medicinari velikog srca“ studenti Medicinskog fakulteta –  studmefovci, studentske udruge i sekcije – pokrenuli zajedničku božićnu priču prikupljanja darova kako bi razveselili mališane i uljepšali im Božić i Novu godinu koje moraju provesti u bolničkom krevetu.

U utorak, 15. prosinca , započinje akcija “Medicinari velikog srca“ i traje do 18. prosinca.

Prikupljeni darovi će se darovati mališanima u bolničkim krevetima u Kliničkoj dječjoj bolnici i malim dječjim odjelima. Darovi se prikupljaju na slijedećim lokacijama:

  • ispred garderobe na I katu na MEFu
  • na porti ŠNZ „Andrija Štampar“
  • u referadi na KBC Sestre Milosrdnice,
  • ispred garderobe na Rebru
  •  u referadama po radilištima MEFa

Pozivaju se studenti, suradnici, asistenti, nastavnici, administrativno osoblje i prijatelji fakulteta te svi ljudi velikog srca da zajedno s nama

stave smiješak na lice mališana – Što je darova više to je i sreća (većeg broja) mališana veća!

Pozivaju se sve osobe velikog srca da umjesto slatkiša daruju igračke, dječje knjige, slikovnice, bojanke, pribor za crtanje i bojanje, i sl. Svaki dar pa i najmanja sitnica će obradovati mališane – važno je da je od srca.

Darujete li knjigu – napišete posvetu nepoznatom mališanu, napišite stih koji vam nešto znači, napišite kratku priču – netko će to čitati i biti će mu drago znati da postoje MEDICINARI VELIKOGA SRCA.

Detalje o akciji pogledajte na FB eventu STUDMEFa.