Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

CroMSIC

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (Croatian Medical Students’ International Committee) studentska je organizacija koja djeluje pri četiri medicinska fakulteta – u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Osnovana je 1991. godine, a jedna od najznačajnijih aktivnosti koje se navode u tom vremenu je suradnja s UNHCR-om i stranim studentima na akcijama cijepljenja izbjeglica i vojnika s prvih crta bojišnice Domovinskog rata.

CroMSIC je ravnopravna članica IFMSA-e (International Federation of Medical Students’ Associations). IFMSA je međunarodna neprofitna organizacija koja okuplja, koordinira i zastupa više od 1,3 milijuna studenata medicine. Osnovana je davne 1951. godine u Kopenhagenu, a trenutno zastupa 140 nacionalnih studentskih organizacija iz svih kutaka svijeta. IFMSA je priznata kao legitimni zastupnik studenata medicine i službeni partner Ujedinjenih naroda, Svjetske zdravstvene organizacije, Svjetskog udruženja liječnika te mnogih profesionalnih i međunarodnih organizacija i institucija.

Kao studenti medicine smatramo da nam je dužnost baviti se socijalnim i javnozdravstvenim problemima našeg društva. Stoga kroz brojne projekte i akcije djelujemo na području javnog zdravstva, s posebnim naglaskom na mentalno zdravlje i prevenciji malignih oboljenja putem projekata Pogled u sebe i Budi mRAK!, spolnog i reproduktivnog zdravlja, kojim se bavi i projekt THE Talk, ljudskih prava i mira te medicinske edukacije studenata.

Aktivnost kojom se posebno ponosimo je razmjena studenata među članicama Federacije u trajanju od mjesec dana. Cijele godine ugošćujemo studente iz svih dijelova svijeta, koji tijekom boravka ovdje imaju praksu u bolnici ili sudjeluju u nekom znanstvenom projektu. Istu priliku pružamo svojim članovima, koji kroz rad u udruzi i sudjelovanjem na raznim događanjima stječu pravo odlaska na razmjenu diljem svijeta.

Ponosni smo što u Zagrebu brojimo više od 800 članova i veselimo se svakom novom članu!

Iskoristite priliku i učlanite se registracijom na linku https://app.cromsic.hr/Registracija.

Za više informacija posjetite nas na cromsic.hr ili kontaktirajte lczg@cromsic.hr, a naše akcije možete pratiti na našoj Facebook stranici Instagramu.