[CPZ – SPECIJALIZANTSKE PRIČE] O specijalizacijama iz prve ruke

Objavljeno 27.01.2020.

Završetak studija medicine otvara brojne mogućnosti, ali i pitanja. Jedno od tih pitanja je i odabir specijalizacije. Potrebno je usmjeriti se na jedno područje na kojem će se graditi karijera, a osim vlastitog iskustva tijekom studija i naših želja, korisno je, i zanimljivo, čuti i različita iskustva te saznati kakvo je stanje ”na terenu”.

A tko može bolje reći kako je specijalizirati određenu specijalizaciju od samih specijalizanata ili mladih specijalista?

Ove godine Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu zajedno sa Studentskim zborom Medicinskog fakulteta, po prvi puta, kao uvod u Dane zdravstvenih karijera u RH, koji će se ove godine održati 6. i 7. svibnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, organizira moderirane panel rasprave pod nazivom ”Specijalizantske priče”.

Što su ”Specijalizantske priče”?

To su panel rasprave u kojima će svoja iskustva iznijeti trenutni specijalizanti i/ili mladi specijalisti raznih specijalizacija. Cilj tih rasprava je podijeliti iskustva i otkriti kako je na pojedinim specijalizacijama, jesu li zadovoljni, je li to ono što su i očekivali, kako izgleda njihov radni dan, jesu li preopterećeni itd., kako bi studenti, budući mladi liječnici, mogli dobiti odgovore na sve što ih zanima i kasnije lakše donijeli odluku. Specijalizanti i/ili mladi specijalisti će pod vodstvom moderatora odgovarati na pitanja. Pitanja će, uz voditelja, sudionicima moći postavljati i publika.

Moram li prijaviti svoj dolazak?

Dolazak na ”Specijalizantske priče” nije potrebno prijavljivati, već je otvoreno za sve studente i ostale posjetitelje. Ulaz je besplatan, a adresa gdje će se odvijati je Nova vijećnica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Kada se održavaju?

Panel rasprave ”Specijalizantske priče” odvijat će se dva puta mjesečno sve do 6. svibnja.

Prve ”Specijalizantske priče” iz KIRURGIJE na rasporedu su u ponedjeljak 10. veljače 2020., s početkom u 17.00  sati.

Sudionici:

  • Dr. sc. Ivan Domazet – mladi specijalist neurokirurgije, KBC Zagreb
  • Oliver Šuman – specijalizant abdominalne kirurgije, KB Merkur
  • Josip Varvodić – mladi specijalist kardijalne kirurgije, KB Dubrava

 

Lokacija: Dvorana Nova vijećnica, dekanat Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3, Zagreb