Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

100 godina fakulteta, Djelatnici, Studenti, Znanost
25.04.2017.

IZVJEŠTAJ – 13. CROatian Student Summit “Innovations in health”

Od 18.4. do 21.4. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održao se trinaesti po redu Croatian Student Summit sa glavnom temom “Innovations in Health”.  Već trinaest godina za redom Studentski zbor Medicinskog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu organizira ovaj studentski kongres s ciljem razmjena ideja, širenja informacija, ostvarivanja suradnji i dugoročnih poznanstava .

Tijekom 4 dana studentima i mladim znanstvenicima predstavljena su neka od najvećih dostignuća hrvatske i svjetske medicine. 10 predavača koji dolaze s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta „Ruđer Bošković“ te Fakulteta elektrotehnike i računarstva podijelili su sa sudionicima kongresa dio svog životnog djela, inovacije i uspjehe koji predstavljaju hrvatsku znanstvenu i stručnu scenu u najboljem mogućem svjetlu. Priliku za dokazivanjem je dobio i jedan student našeg fakulteta sa svojom inovacijom čime smo htjeli pokazati sudionicima kako je moguće razviti sjajnu ideju već od najranijih dana akademskog života te važnost studenata u znanstvenoj zajednici. Nakon prvog dana i otvaranja kongresa, kojem su prisustvovali brojni svečani gosti iz svijeta medicine i znanosti, slijedili su tematski dani: multidisciplinarnost, klinička medicina i bazične medicinske znanosti. Na ovaj način željeli smo dati presjek kroz sve segmente biomedicine te prikazati najveća dostignuća svakog pojedinog područja, kako bi se dobio najbolji uvid u bogatstvo inovacija i otkrića koja Hrvatska ima. Za studente i mlade znanstvenike organizirali smo i brojne radionice kako bi mogli nadopuniti i unaprijediti svoje praktične vještine i znanje.

Sudionici su mogli birati između kirurških, pulmoloških, pedijatrijskih, kardioloških, stomatoloških, BPC 157, StEPP radionica te radionice o pravilnoj prehrani i zdravlju. Voditelji tih radionica su bile sekcije i udruge našeg fakulteta koje su još jednom pokazale svo bogatstvo i raskoš studentskog rada koje imamo kao i sjajno znanje i iskustvo kojim su obogatili ovogodišnji CROSS.

Ove godine CROSS 13 je imao više od 450 sudionika iz 10-ak zemalja, između kojih su Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Ukrajina, Rusija, Armenija te Bangladeš. Ove godine smo zaprimili i više od 90 sažetaka, što je naše najveće dostignuće do sada. Svake godine Croatian Student Summit bilježi sve veći broj sudionika iz sve većeg broja zemalja što je rezultat predanog rada, truda, suradnje i želje da doprinesemo sadržajem i programom kako znanstvenoj zajednici općenito, tako i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Entuzijazam i vizija doveli su do toga da je CROSS postao neizostavan znanstveni događaj u Hrvatskoj, prepoznat u Europi i svijetu.

Kroz ovaj kongres pružamo priliku studentima i mladim znanstvenicima da predstave svoja dostignuća i podijele svoje radove s kolegama. Potičemo znanstveni rad, suradnju i razmjenu ideja. Svake smo godine nastojali unaprijediti i nadograditi kongres, učiniti ga konkurentnijim i zanimljivijim. Vodeći se ovim mislima, iduće godine nas očekuje još veći i još bolji, četrnaesti po redu Croatian Student Summit.

Organizacijski odbor

 /> <img class=

Oznake:

Cross