Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

Centri, Djelatnici, Studenti
20.04.2017.

Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U subotu 22. travnja 2017., od 10,oo do 15,oo sati  održava se Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u  organizaciji Medicinskog fakulteta, Studentskog zbora te studentskih udruga osnovanih pri Medicinskom fakultetu.

Dan otvorenih vrata namijenjen je prvenstveno srednjoškolcima, potencijalnim studentima medicine, njihovim roditeljima, a i svim ostalim zainteresiranima koji se žele pobliže upoznati s Medicinskim fakultetom i svim znanstveno, nastavnim i istraživačkim aktivnostima koje se na njemu provode. Između ostalog biti će govora o upisu, nastavnom programu i uvjetima studiranja, a odgovore na sva pitanja moći će se potražiti u razgovoru sa studentima i profesorima Fakulteta.

Predviđen je i organizirani obilazak Fakulteta, u okviru kojeg će se moći razgledati neki od bazičnih Zavoda, suvremeno opremljeni laboratoriji, vidjeti kako naši organi izgledaju pod mikroskopom, kako žive laboratorijski štakori ili saznati neke zanimljivosti vezane uz ljudski mozak. Uz sve to predstavit će se i studentske udruge koje su dio studentskog života i služe kao mjesta učenja, zabave i izvan nastavnih aktivnosti.

Medicinski fakultet je ustanova duge tradicije koja obrazuje gotovo tri četvrtine svih doktora medicine u Hrvatskoj i oko 80% doktora medicinskih znanosti. Fakultet je vrlo aktivno uključen u rješavanje rastućega problema nedostatka liječnika u Republici Hrvatskoj tako što su zadnjih godina povećane upisne kvote, te uvođenjem novih studijskih programa, kao i pružanjem različitih vidova cjeloživotne poslijediplomske edukacije liječnika i drugih zdravstvenih profesionalaca.

 Ovogodišnji Dan otvorenih vrata ujedno je i sastavni dio širih aktivnosti u sklopu obilježavanja 100. godišnjice od osnutka Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

PROGRAM

10:00 – 10:15 – okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3

10:15 – 11:00 – obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelje

11:00 – 11:30 – F. Bulić-Jakuš, N. Sinčić, A. Fučić, A. KatušićBojanac: Znanstveni centar izvrsnosti – CERRM-MEF, Istraživačka jedinica za reprodukciju i razvoj

12:00 – 12:45 – predstavljanje Medicinskog fakulteta; prof.dr.sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta

12:45 – 13:00 – okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3

13:00 – 15:00 – obilazak Katedri, Zavoda  i studentskih prostora uz voditelje

Katedre koje će se obilaziti – Biologija, Fizika, Kemija, Farmakologija, Fiziologija, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Anatomija, Patologija, Histologija i embriologija

**Izdvojeno predavanje u Biološkoj dvorani 11:00 – 11:30**
Prof.dr.sc. F. Bulić-Jakuš *1
doc. dr.sc. N. Sinčić *1
dr.sc. A. Fučić *2
doc.dr.sc. A. Katušić Bojanac *1
______________________
1 Katedra za medicinsku biologiju, Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu;
2 Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Zagreb
Znanstveni centar izvrsnosti – CERRM-MEF, Istraživačka jedinica za reprodukciju i razvoj