[VIDEO] Dodijeljene nagrade povodom obilježavanja 103 godine od prvog predavanja na Medicinskom fakultetu

Objavljeno 22.01.2021.

Početkom siječnja se na Zavodu za anatomiju tradicionalno održava Memorijal Perović-Krmpotić te se na taj način obilježava početak nastave na Medicinskom fakultetu u Zagrebu koja je započela 12. siječnja 1918. godine predavanjem akademika Drage Perovića „O smjeru nastavnog i znanstvenog rada u anatomiji“. Tom prilikom se dodjeljuje nagrada najboljem diplomiranom studentu u protekloj akademskoj godini.

Memorijal će se ove godine održati u kasnijem terminu, a na dan kada se obilježava 103 godine od prvog predavanja, je u nazočnosti članova dekanskog kolegija Medicinskog fakulteta, nagrada dodijeljena najboljim diplomiranim studentima u protekloj akademskoj godini.

U roku od 5 godina i 10 mjeseci  s prosjekom ocjena 5.0 nagrada je dodijeljena trojici studenata – Stjepan Budiša, Mislav Glibo i Lovro Vujičić. Plaketu Zaklade Perović-Krmpotić i prigodnu novčana nagradu studentima su uručili prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Zdravko Petanjek, član Zaklade i predstojnik Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ i pročelnik Katedre za anatomiju i kliničku anatomiju.

Čestitamo dobitnicima i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

Snimku dodjele nagrada možete pogledati ovdje.