Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Studenti
08.02.2017.

10. Tradicionalna cestovna utrka “162 stube”

Obavještavamo vas da i ove godine studentska udruga „SportMEF“ u suradnji s drugim studentskim udrugama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, organizira tradicionalnu cestovnu utrku „162 stube“.

Ovaj tradicionalni projekt je osmišljen sa ciljem osvještavanja javnosti da je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti, te iniciranja kretanja kao jednog od osnovnih čimbenika zdravlja. Uz promociju održavanja fizičkog zdravlja koje tako potiče i mentalno zdravlje, cilj nam je također, a povodom Valentinova, promovirati zdravlje organa koji simbolizira veljaču i ljubav – srca.

Tako će građani grada Zagreba, studenti medicine i ujedno sportaši kroz fizičku aktivnost pokušati, upravo na Dan zaljubljenih posvetiti dio ljubavi i svom kardiovaskularnom sustavu, a trčanje je zasigurno najpristupačnija sportska aktivnost kojom se to može postići.

Posebnost ovogodišnje utrke je i u tome što se ona događa u sklopu aktivnost na obilježavanju 100 godišnjice od osnutka Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Uz to, utrka se uključuje ove godine kao dio Sveučilišnog projekta „Zdravo Sveučilište“, čiji cilj je također promovirati zdravlje studenata Sveučilišta Zagreba, te i njihovo sudjelovanje u utrci i fizičkoj aktivnosti.

Sama trasa utrke je duga 4500 metara (proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice) i osmišljena je da povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja “Andrija Štampar”. U samu stazu su uključene i stube – njih 162 – poznate kao Schlosserove stube, po kojima je utrka dobila i ime, a koje nam omogućuju, uz sav ostali teren neravne konfiguracije, da trka bude dobar trening za trkače sa iskustvom, ali opet se može prohodati za one slabije kondicije, koji bi i samo hodanjem dosta učinili za sebe i svoje zdravlje.

Utrka će se održati u subotu, 11. veljače 2017. godine. Start utrke je u 12 sati ispred dekanata Medicinskog fakulteta, Šalata 3b.

Prijave za sudjelovanje u utrci primaju se na  istoj lokaciji od 10 – 11:30 sati odnosno prijaviti se može i online na adresi: http://grabarsport.hr/trcanje/