Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
100 godina fakulteta, Djelatnici, Studenti
13.12.2017.

Humanitarni koncert na Europskom trgu – završnica akcije “Medicinari velikog srca”

Akcija „Medicinari velikog srca“ koju su prije tri tjedna pokrenuli studenti medicine predvođeni studentskim dijelom uredništva STUDMEFa polako se primiče svom kraju.

Cilj akcije bio je iskoristiti pozitivne istinske i univerzalne vrijednosti blagdanskog ozračja kao što su mir, ljubav, pomaganje i zajedništvo te zajedničkom akcijom svih medicinara unijeti radost u dječje odjele hrvatskih bolnica i mališanima uljepšati nadolazeće blagdane koje, primorani bolešću, moraju provesti u bolničkim krevetima. Svi dobro znamo koliko je teško, pogotovo ako si malen i ustrašen, boraviti u bolnici odvojen od bližnjih i prijatelja.

Stoga, kao poseban dar svima koji pomažu akciju “Medicinari velikog srca”, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba organizira humanitarni koncert koji se održava na Europskom trgu u subotu 16. prosinca 2017. s početkom u 18.00. Na humanitarnom koncertu nastupaju Lege artis – studentski zbor Medicinskog fakulteta, Zagrebački liječnici pjevači, Pjevački zbor sestara i tehničara KBC Zagreb te Jazz orkestar Green Hill’s Club.

Kako se i studenti, organizatori akcije, žele zahvaliti svim ljudima velikog srca koji su potpomogli akciju kao i svima koji svoje darove planiraju donijeti u subotu na Europski trg program će u subotu započeti već u 10.00. Studenti pozivaju roditelje da sa djecom dođu na Europski trg od 10.00 do 14.00 gdje će se mališani moći upoznati s Bolnicom za medvjediće i družiti sa studentima medicinarima.