Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

100 godina fakulteta, Centri, Djelatnici, Studenti
16.02.2017.

Održana najmasovnija do sada cestovna utrka “162 stube”

Studentska udruga „SportMEF“ u suradnji s drugim studentskim udrugama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, organizirala je u subotu 11.02.2017. tradicionalnu cestovnu utrku „162 stube“ koja se ove godine održava u sklopu aktivnosti obilježavanja 100 godina Medicinskog fakulteta.  Ovaj projekt, osmišljen od strane studenata MEFa, cilja na osvještavanja javnosti kako je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti, te iniciranja kretanja kao jednog od osnovnih čimbenika zdravlja.

Utrka je oveo godine uključena i u program Sveučilišnog projekta „Zdravo Sveučilište“, čiji cilj je također promovirati zdravlje studenata Sveučilišta Zagreba, te  njihovo sudjelovanje u utrci i fizičkoj aktivnosti. Sama trasa utrke je duga 4500 metara (proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice) i osmišljena je da povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja “Andrija Štampar”.

U samu stazu su uključene i stube – njih 162 – Schlosserove stube, po kojima je utrka dobila i ime, a koje omogućuju, uz sav ostali teren neravne konfiguracije, da trka bude dobar trening za trkače sa iskustvom, ali opet se može prohodati za one slabije kondicije, koji bi i samo hodanjem dosta učinili za sebe i svoje zdravlje.

Tekst preuzet sa stranice Studmef-a na kojoj možete pogledati i fotografije sa utrke: http://stariweb.mef.hr/studmef/galerija/sport-na-mefu/utrka-162-stube-2017.html

Natjecatlji su bili podijeljeni u četiri kategorije: medicinari Ž, medicinari M, apsolutna Ž i apsolutna M. Naš student Antun Pavelić je pobjednik u svim kategorijama i postavio je rekord staze. Također, on je svoju nagradu prepustio najmlađem natjecatelju danas Marijanu Bakšiću koji je rođen 2005.g. te je na taj način želio potaknuti da se utrci u budućnosti pridruže ljudi svih dobnih uzrasta i potaknuti mlade na tjelesnu aktivnost i zdravi način života od najmanjih nogu.

Čestitamo Antunu i svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj organizaciji i održavanju 10. cestovne utrke “162 stube”!

Rezultati utrke 162 stube za 2017.g.