Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
02.12.2022.

4. konferencija UNESCO-ove katedre “Schengen and European Borders” – 9.12.2022.g.

UNESCO-ova katedra za slobodno kretanje osoba, migracije i interkulturalni dijalog, koja djeluje u okviru Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i koju vodi prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, dana 9. prosinca - istog dana kada se očekuje odluka Vijeća ministara o članstvu Republike Hrvatske u Schengenu - organizira 4. konferenciju UNESCO-ove katedre “Schengen and European Borders”. 

Ljubazno Vas molimo da informaciju o ovoj važnoj međunarodnoj konferenciji proslijedite djelatnicima Vaših sastavnica te proslijedite na druge kontakte za koje mislite da bi mogli biti zainteresirani. 

Program konferencije šaljemo u prilogu, a dostupan je i ovdje

Konferencija će se održati u hibridnom obliku:

- uživo u zgradi Pravnog fakulteta u Ćirilometodskoj 4, dvorana VII (2. kat)

- putem Zooma (link: https://us02web.zoom.us/j/86753758783?pwd=ZW10RVM5WCttaXV0dTRsa1UwbklMZz09)

Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je registracija na https://lnkd.in/dB3YWzBm - registracija je obvezna i za sudjelovanje uživo i online.

Konferencija će okupiti neke od vodećih europskih znanstvenika koji će raspravljati o nizu aktualnih tema kao što je prijedlog izmjena Schengenskog zakonika, nadzor vanjskih granica EU-a, poštivanje temeljnih prava na granicama, primjena umjetne inteligencije i modernih tehnologija, zatvaranje granica i uvođenje graničnih kontrola unutar Schengena i o nizu drugih zanimljivih tema.