Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Alumnij
10.05.2022.

Alumni priča: Alumni kao snaga Sveučilišta – uspješna priča FKIT-a – snimka razgovora (16.12.2021.)

Ciklus predavanja „Moja/Naša alumni priča“ nastavljen je uspješnom alumni pričom Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Savez ALUMNI UNIZG je u četvrtak, 16. prosinca 2021. organizirao razgovor sa zanimljivim gostima koji su govorili o početcima i razvoju alumni aktivnosti na Sveučilištu u Zagrebu, a posebno o brojnim alumni aktivnostima na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Dat je osvrt na rad i utjecaj najpoznatijeg alumnusa FKIT-a nobelovca Vladimira Preloga te su razmatrane buduće aktivnosti s naglaskom na važnost obostranog povezivanja, kako Sveučilišta/fakulteta sa svojim alumnima, tako i alumna sa svojim Sveučilištem/fakultetom.

Gosti razgovora bili su:

  • prof. emer. Helena Jasna Mencer, prva rektorica Sveučilišta u Zagrebu, predsjednica Saveza društva bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu u dva mandata i jedna od osnivača alumni udruge Fakulteta (AMACIZ)
  • prof. dr. sc. Ante Jukić, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije
  • dr. sc. Krunoslav Kovačević, jedan od osnivača alumni udruge Fakulteta (AMACIZ),  doktorand nobelovca Vladimira Preloga i nekadašnji pročelnik Akademskog zbora „Vladimir Prelog“
  • dr. sc. Franjo Jović, aktivni alumnus Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije zaposlen u PLIVI d.d.

Razgovor s gostima je vodio g. Mislav Togonal, dok je uvodno i zaključno razmatranje iznio predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran.

Cijelu snimku razgovora možete pogledati ovdje Vijest o održanoj panel-raspravi pročitajte ovdje