Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Studenti, Znanost
02.04.2019.

Obnovljeno članstvo Fakulteta u “International Association for Medical Education in Europe” – pogodnosti za članove

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu početkom 2019. godine obnovio je članstvo u Udruženju za medicinsko obrazovanje u Europi (The Association for Medical Education in Europe – AMEE). AMEE je svjetska organizacija koja okuplja članove iz 90 zemalja svijeta s pet kontinenata čiji je cilj promicanje međunarodne izvrsnost u obrazovanju zdravstvenih djelatnika na sve tri razine: preddiplomskog, poslijediplomskog i kontinuiranog obrazovanja.

Ove godine smo osigurali AMEE Premium institucijsko članstvo koje nudi sljedeće pogodnosti:

 1. Mogućnost registracije neograničenog broja sudionika iz institucije na AMEE godišnju konferenciju po posebnim cijenama za članove.

Ovogodišnja konferencija će se održati od 24. do 28. kolovoza u Beču, Austrija.
Kao glavne teme konferencije ističu se: pacijent kao odgojitelj, teorija aktivnosti i olakšavanje učenja, koncepti pragova, kirurško obrazovanje i globalno zdravlje. Rana registracija je otvorena do 25. svibnja 2019.  Za više informacija posjetite https://amee.org/Conferences/AMEE-2019

 1. Mogućnost utjecanja na politiku i praksu u obrazovanju.
 2. Mogućnost promicanja rada institucije izlaganjem na AMEE konferencijama uz smanjene troškove.
 3. Potpuni pristup MedEdWorld-u i drugim resursima uključujući AMEE MedEdPublish, Medical Teacher, vodiče i webinare svim članovima institucije pomoću jedinstvenog koda dodijeljenog instituciji. Svi zainteresirani mogu zatražiti kod od gospođe Patricije Janković (jankovic@snz.hr).

MedEdWorld je pokrenut kao odgovor na potrebu da se stvori formalniji mehanizam za članove AMEE-a i druge koji su zainteresirani za medicinsko obrazovanje kako bi ostali u kontaktu između AMEE godišnjih konferencija. MedEdWorld je osmišljen kako bi osigurao međunarodnu mrežu putem koje organizacije, medicinske škole, profesori i studenti širom svijeta mogu dijeliti ideje, zajedničko iskustvo i stručnost te surađivati ​​u daljnjem razvoju medicinske edukacije.

MedEdPublish je vrlo vidljiv stručni e-časopis otvorenog pristupa koji omogućuje akademicima, nastavnicima, kliničarima, istraživačima i studentima da objave svoja iskustva, stavove i rezultate istraživanja o podučavanju, učenju i procjeni obrazovanja u medicinskim i zdravstvenim profesijama.

Otvoreni pristup znači da svi korisnici imaju pravo čitati, preuzimati, kopirati, distribuirati, ispisivati, pretraživati ​​ili povezivati ​​pune tekstove svih članaka MedEdPublish-a. Članci se objavljuju pod Creative Commons CC BY-SA licencom koja dopušta korisnicima da transformiraju i nadograđuju članke za bilo koju svrhu. Autorska prava svakog članka ostaju na nositelju (obično autor ili njegova institucija).

Inovativno i ključno obilježje AMEE MedEdPublish je da proces recenziranja počinje nakon objavljivanja. Pregled nakon objavljivanja slijedi otvoren i transparentan proces koji nastoji izbjeći uredničku pristranost. Koristi se načelo ‘otvorenih identiteta’, pri čemu svi recenzenti javno šalju svoje povratne informacije, pod svojim imenom, a svi posjetitelji na stranici članka mogu vidjeti sva izvješća o recenziji, imena recenzenata i komentare te se mogu pridružiti raspravi ako to žele.

Medical Teacher je časopis isključivo za AMEE članove. Značajke ovog časopisa su slijedeće:

 • daje izvješća o visokokvalitetnim istraživanjima u obrazovanju zdravstvenih profesija,
 • vrši pregled trenutne najbolje prakse u svijetu,
 • sadrži praktične vodiče „kako to učiniti“ o širokom rasponu tema,
 • sadrži vodiče najboljih dokaza u medicinskom obrazovanju,
 • komentare, pisma i novosti

AMEE Vodiči pokrivaju aktualna pitanja u obrazovanju medicinskih i zdravstvenih struka te pružaju informacije, praktične savjete i podršku. Osmišljeni su za uporabu od strane nastavnika pojedinačno i široko se koriste u programima razvoja osoblja. Vodiči AMEE-a također mogu biti vrijedan resurs za informiranje odbora za kurikulume i kolegije.

AMEE Webinari nude učiteljima, trenerima, kreatorima kurikuluma, istraživačima i svima koji se zanimaju za medicinsko obrazovanje priliku da se pridruže stručnjacima i kolegama iz cijelog svijeta u jednosatnoj raspravi o ključnoj obrazovnoj temi.

 1. Članovi imaju mogućnost imenovanja kandidata za nagradu Miriam Friedman Ben-David; Ova nagradna se dodjeljuje u spomen na pokojnu Miriam Friedman Ben David a namijenjena je onima za koje se smatra da su u relativno kratkom vremenu značajno doprinijeli nastavi. Dobitnici nagrade imaju besplatnu registracija za sljedeću AMEE konferenciju te dodatak1.000 £. Pobjednik ima priliku predstaviti svoj rad kroz kratku prezentaciju na AMEE konferenciji.
 2. AMEE članovi imaju pravo na tri glasa na Glavnoj Skupštini

Posjetite AMEE stranice, detaljnije se upoznajte s pogodnostima koje se nude za članove i iskoristite iste!

Oznake:

Amee