Blagdansko druženje svih zaposlenika i umirovljenika Fakulteta

Objavljeno 22.12.2015.

U utorak 22. prosinca o.g. u ispunjenoj Biološkoj dvorani upriličeno je obraćanje dekana Fakulteta prof.dr.sc. Marijana Klarice svim zaposlenicima i umirovljenicima Fakulteta, a povodom nadolazećih blagdana i završetka kalendarske godine.

Dekan je istaknuo kako je Fakultet u nezavidnoj kadrovskoj i financijskoj situaciji – najizraženiji problem je nedostatak većeg broja suradnika i nastavnika u kumulativnom radnom odnosu za izvođenje zahtjevnih nastavnih programa kako na integriranom studiju medicine i diplomskom studiju sestrinstva tako i na doktorskim i velikom broju specijalističkih poslijediplomskih studija. Aktivna suradnja sa službama Sveučilišta u Zagrebu, te preko Sveučilišta za MZOS-om urodila je dobivanjem suglasnosti za zapošljavanje 14 novih djelatnika kroz radna mjesta viših asistenata/poslijedoktoranada i docenata. Očekuje se da će se u sljedećem razdoblju od nekoliko mjeseci na sličan način omogućiti ulazak u sustav još 30 do 40 mladih liječnika i znanstvenika kako bi se akutno riješili problemi na klinici i pretklinici.

Dekan Klarica - Druženje sa djelatnicima

                                                            Prof.dr.sc. Marijan Klarica, dekan

S ponosom je istaknuo da je naša ustanova jedina u Hrvatskoj sjedište čak dvaju znanstvenih centara izvrsnosti: Znanstvenog centra izvrsnosti za reproduktivnu i regenerativnu medicinu i Znanstvenog centra izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost. Isto tako Dekan je napomenuo kako je znanstvena produktivnost djelatnika Fakulteta na vrlo visokoj razini unatoč konstantnom smanjenju financiranja znanosti na nacionalnoj razini te da će se Fakultet nastaviti brinuti o tome na način kako je i do sada činio – iz vlastitih sredstava poticati i pomagati rad brojnih znanstvenih grupa. Publiciranje nastavnih tekstova i njihova kvaliteta je također na zavidnoj razini što dodatno pokazuje visoku stručnost djelatnika Fakulteta. Dekan Klarica izdvojio je izdavanje monografije Hrvatski sanitet tijekom srpsko-crnogorske agresije na Republiku Hrvatsku 1990. – 1995. (autor prof.dr.sc. Andrija Hebrang) u kojoj je jasno istaknuta uloga našeg Fakulteta u Domovinskom ratu. Naime, zaposlenici Medicinskog fakulteta u Zagrebu su bili uključeni u sve segmente rada Glavnog sanitetskog stožera RH i dali su izniman doprinos organizaciji i radu saniteta.

Nije propustio spomenuti kako je rad i suradnja sa studentima intenzivna – ove godine po prvi puta je odvojena svečanost dodjele Dekanovih nagrada najboljim studentima od proslave Dana Fakulteta iz razloga što su dodijeljene čak 104 nagrade (za uspjeh, znanstveni rad i aktivnost studenata). Studenti našeg Fakulteta su najaktivniji na Sveučilišta na svim razinama i to u stručnom, znanstvenom, sportskom i društvenom smislu što Uprava Fakulteta svesrdno pomaže i potiče.

Dekan je za kraj svima prisutnim i njihovim obiteljima zaželio čestit Božić, te puno sreće, zdravlja i uspjeha u novoj 2016. godini. Druženje je nastavljeno prigodnim domjenkom u predvorju dekanata uz pratnju jazz sastava “The Greenhill Boys” pod ravnanjem prof.dr.sc. Brune Baršića.

Fotografije: Sandra Kežman