Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Studenti
21.12.2016.

Proslava Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U ponedjeljak 19.12.2016.g. s početkom u 13 sati u dvorani Čačković održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća povodom Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i proslave 99. obljetnice Fakulteta.

Program je započeo intoniranjem hrvatske himne u izvedbi studentskog pjevačkog zbora Fakulteta “Lege artis”. Nakon uvodne riječi dekana prof.dr.sc. Marijana Klarice nazočnima su se obratili visoki uzvanici kako slijedi: prof.dr.sc. Mirna Šitum, pročelnica ureda za zdravstvo Grada Zagreba; dr.sc. Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore; prof.dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora; akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti; prof.dr.sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu; dr.sc. Tomislav Madžar, osobni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske te akademik Željko Reiner, osobni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Medicinski fakultet je i ove godien dodijelio nagradu „Medicina“ koja se dodjeljuje za humanost i etičnost u čast i slavu medicine, domovine i čovjeka. Ovogodišnja dobitnica je dr. Magdalena Kovačić – Nardelli koja se od prvog dana rada na Mljetu zalagala za poboljšanje uvjeta rada i života otočkog liječnika i podizanje nivoa zdravstvene zaštite na otoku. Aktivno je sudjelovala u projektu Ministarstva zdravstva pod nazivom “Poboljšanje zdravstvene zaštite na hrvatskim otocima“. Izborila se je da Mljet dobije dodatni medicinski tim u Goveđarima. Izborila se je i za mljetsku ordinaciju stomatološke medicine, za uvođenje telemedicine, putem koje se konzultira sa specijalistima s kopna. Borila se i za opremanje ambulante suvremenom opremom, za edukaciju kako sebe kao liječnice, tako i svojih sestara, pa onda i vatrogasaca i rendžera u Nacionalnom parku.

Ovom prilikom dodjeljene su i Dekanove nagrade za najuspješnije doktore znanosti koji su disertaciju obranili u ak.godini. 2015./16. kako slijedi:

  • dr.sc. Davor Barić
  • dr.sc. Ivo Dumić-Čule
  • dr.sc. Tihana Đombeta
  • dr.sc. Frane Grubišić
  • dr.sc. Sandra Karanović
  • dr.sc. Nives Pustišek
  • dr.sc. Luka Vučemilo

Dekan Medicinskog fakulteta prigodom ovogodišnjeg Dana Fakulteta dodjelio je i posebnu povelju za doprinos Fakultetu u međunarodnoj suradnji. Dobitnica ove povelje je dr.sc. Carol Phillips Cotton, University of Georgia (SAD).

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća završena je glazbenom točkom studentskog pjevačkog zbora “Lege artis” te je nastavljen prigodnim domjenkom i druženjem uz nastup The Greenhill Boysa.