Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Novosti
22.04.2021.

E-znanstveni sastanak “Primijenjena genomika u COVID-19”

Odbor za primijenjenu genomiku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske i Klinika za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ organiziraju e-znanstveni sastanak Primijenjena genomika u COVID-19, u utorak 27. travnja 2021. u 17 sati.

Program

Cilj sastanka je u kontekstu precizne medicine dati kritički pregled primijenjene genomike i proteomike u razumijevanju uzrokai patogeneze COVID-19 te razvoja dijagnostike, liječenja i prevencije.

Na sastanku će se prikazati do sada poznate činjenice iz područja genomike i proteomike SARS-CoV-2 virusa i njegovih mutacija, molekularna dijagnostika i patogeneza COVID-19, s posebnim osvrtom na imunoreakcije i citokinsku oluju te genomski čimbenici u patogenezi COVID-19 i molekularni mehanizmi cijepljenja protiv COVID-19.

Sastanak je namijenjen  liječnicima svih profila, medicinskim biokemičarima, molekularnim biolozima i stručnjacima drugih biomedicinskih grana.

Za sudjelovanje na sastanku molimo da se prijavite s Vaših elektroničkih adresa na genomika-hazu@hazu.hr do nedjelje, 25. travnja 2021. kako bismo Vam mogli pravodobno poslati poveznice na zoom platformu kojom će se prenositi sastanak. Sastanak se boduje od Liječničke komore  (aktivni sudionici 6 bodova, pasivni 4 boda). Molimo zainteresirane sudionike da se prijave za bodove na adresu genomika-hazu@hazu.hr   predmet –bodovi,  navedite OIB.