Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
29.01.2024.

“Epilepsija i mentalno zdravlje” – Održan poslijediplomski tečaj

U petak, 26. siječnja 2024. god., na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održan je poslijediplomski tečaj I. kategorije “Epilepsija i mentalno zdravlje”. Organiziran je od strane Katedre za neurologiju te Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinike za neurologiju te Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, pridruženog ERN EpiCARE centra, te brojnih stručnih društava Hrvatskog liječničkog zbora, a voditelji tečaja bili su prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže, prof. dr. sc. Saša Jevtović i dr. sc. Maja Živković. 

Voditelji tečaja i urednici priručnika “Epilepsija i mentalno zdravlje” (s lijeva na desno): dr. sc. Maja Živković, prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže i prof. dr. sc. Saša Jevtović

Nakon pozdravnog govora organizatora, eminentnih stručnjaka iz područja neurologije i psihijatrije, uslijedio je umjetnički poklon sudionicima – nastupi prvaka Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivane Lazar i Domagoja Dorotića, korepetitora Nine Cossetto, a potom i nastup akademske glumice Ksenije Pajić.

Prof. dr. sc. Saša Jevtović s gostima iz Opere Hrvatskog narodnog kazališta: Nina Cossetto, korepetitor, Ivana Lazar, sopran, prvakinja Opere HNK i Domagoj Dorotić, tenor, prvak Opere HNK (s lijeva na desno)
Prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže s gošćom Ksenijom Pajić, akademskom glumicom, na kraju njene izvedbe

Na samom početku stručnog dijela održana je promocija priručnika “Epilepsija i mentalno zdravlje”, zbornika radova tečaja u izdanju Medicinske naklade kojeg je pisalo 26 autora, a čiji su urednici ujedno i voditelji tečaja. Priručnik su predstavili recenzenti prof. dr. sc. Zdravka Poljaković Skurić, pročelnica Katedre za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš, i prof. dr. sc. Dražen Begić, pročelnik Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predavačku sekciju otvorili su prof. dr. sc. Ervina Bilić, predstojnica Klinike za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i prof. dr. sc. Darko Marčinko, predstojnik Klinike za psihijatriju i psihološku medicine Kliničkog bolničkog centra Zagreb, nakon čega je uslijedio niz predavanja najpozvanijih stručnjaka iz područja neurologije i psihijatrije iz cijele Hrvatske. Predavanja je aktivno, uz brojne produktivne diskusije, slušalo oko 150 kolegica i kolega različitih specijalnosti (neurologa, epileptologa, psihijatara, neuropedijatara, liječnika obiteljske medicine, specijalizanata navedenih struka, psihologa) iz Hrvatske, uključujući i njih nekoliko iz susjedne države Bosne i Hercegovine, a fokus je bio na najvažnijim aspektima interdisciplinarnog i personaliziranog pristupa liječenju pacijenata s epilepsijom i psihijatrijskim poremećajima.

Organizatori tečaja i recenzenti priručnika“Epilepsija i mentalno zdravlje”: prof. dr. sc. Saša Jevtović, prof. dr. sc. Ervina Bilić, prof. dr. sc. Zdravka Poljaković Skurić, prof. dr. sc. Dražen Begić, prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš, prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže, dr. sc. Maja Živković i prof. dr. sc. Darko Marčinko (s lijeva na desno)