Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Znanost
19.01.2024.

Epilepsija i mentalno zdravlje – poslijediplomski tečaj, 26.1.2024., dvorana Čačković

Poslijediplomski tečaj „Epilepsija i mentalno zdravlje” održat će se u dvorani "Miroslav Čačković" Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u petak 26. siječnja 2024. 

Organizatori su Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Katedra za neurologiju te Katedra za psihijatriju i psihološku medicinu, Klinički bolnički centar Zagreb - Klinika za neurologiju te Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, pridruženi ERN EpiCARE centar, Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo, Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju, Hrvatsko psihijatrijsko društvo, Hrvatsko društvo za afektivne poremećaje Hrvatska liga protiv epilepsije, Hrvatska udruga za epilepsiju i Društvo za pomoć neurološkim bolesnicima „SPES“.

Tečaj je namijenjen specijalistima neurolozima, epileptolozima, psihijatrima, liječnicima obiteljske medicine, kao i specijalizantima navedenih struka te psiholozima, svi polaznici dobit će prateći priručnik u izdanju Medicinske naklade.

Više o Tečaju i programu:

Program tečaja "Epilepsija i mentalno zdravlje 2024"

Epilepsija je bolest mozga koju karakterizira trajna sklonost nastanku epileptičnih napadaja te neurobiološke, kognitivne, psihološke i socijalne posljedice recidiva napadaja. To nije jedinstvena bolest, čak ni pojedinačni sindrom, već obuhvaća širok spektar kliničkih simptoma/epileptičnih napadaja, što se može očitovati u osjetnoj, motoričkoj, doživljajnoj i/ili autonomnoj sferi, često uz gubitak ili poremećaj svijesti, odnosno svjesnosti.