Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Katedre, Studenti, Znanost
30.12.2016.

Dobitnici prof.dr.sc. Goran Šimić i dr.sc. Ana Knezović

U Hrvatskome saboru održana je u četvrtak 29.12.2016.g. svečana dodjela državnih nagrada za znanost za 2015. godinu koje se dodjeljuju za iznimno važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci.

Prema odluci koju je donio Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora za 2015. godinu ukupno je 29 nagrađenih, a nagrade su im ovom prigodom uručili predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost Božo Petrov te ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

Obraćajući se laureatima, predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov naglasio je kako su njihova znanstvena postignuća pouka da svaki pojedinac svojom ustrajnošću, upornošću i predanim radom može ispuniti, pa čak i nadmašiti najviše kriterije izvrsnosti u bilo kojem području života.

– Želim vas zamoliti da svoja iskustva prenesete nadolazećim naraštajima znanstvenika te da im pomognete prevladati poteškoće koje se u domaćoj znanosti pojavljuju zbog skromnih ulaganja u znanost i obrazovanje, rekao je Petrov. Nagrađenima se također obratio ministar Pavo Barišić, a u ime dobitnika državne nagrade za znanost za 2015. godinu zahvalio je akademik Vjekoslav Jerolimov.

Nagradu za životno djelo dobili su Marijan Šunjić, Igor Čatić, Vjekoslav Jerolimov, Marija Ivezić i Soumitri Sharmi.

Dodijeljeno je i petnaest godišnjih nagrada za znanost, i to Rosi Karlić, Stjepanu Meljancu; Nenadu Pavinu, Ivi Mariji Tolić, Nikoli Miškoviću, Marici Ivanković, Ozrenu Polašeku, Goranu Šimiću, Verici Dragović Uzelac, Steli Jokić, Davorinu Kajbi, Ingi Tomić Koludrović, Dolores Grmači , Ivani Horbec i Milanu Mihaljeviću.

Godišnje državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti uručene su Nenadu Jasprici, Zlatanu Caru, Mariji Heffer, Velimiru Piškorecu, grupi znanstvenika koju čine Matija Domaćinović, Zvonko Antunović, Anđelko Opačak, Mirjana Baban i Stjepan Mužek te grupi znanstvenika Maši Tonković Grabovac, Heleni Bakić, Aleksandri Huić, Tanji Jurin, Ajani Löw, Uni Mikac, Vanji Putarek, Blažu Rebrenjaku i Svjetlani Salkičević.

Znanstveni novaci Petar Kassalo, Petar Šolić, Ana Knezović i Antun Jozinović dobitnici su godišnjih državnih nagrada znanstvenim novacima.

Čestitamo dobitnicima s našeg Fakulteta prof.dr.sc. Goranu Šimiću kao dobitniku godišnje nagrade za znanost u području biomedicine i zdravstva te dr.sc. Ani Knezović dobitnici u kategoriji znanstvenih novaka!

foto: http://degruyteropen.com/people/simic/