Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Djelatnici, Studenti
27.01.2021.

Pokrenuta javnozdravstvena kampanja “Imaš znanje, budi primjer!”

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu podržao je javnozdravstvenu kampanju „Imaš znanje, budi primjer!“ koju je pokrenulo osam zdravstvenih komora, a čiji cilj je dodatno informirati zdravstvene djelatnike o važnosti i svim aspektima cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2.

Nositelji kampanje

Nositelji ove kampanje su Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora psihologa, Hrvatska komora zdravstvenih radnika,  Hrvatska liječnička komora i Hrvatska ljekarnička komora. Kampanja je započela provođenjem ankete među članovima komora o stavovima o cijepljenju. Javnozdravstvena kampanja će trajati četiri mjeseca i pratiti proces cijepljenja zdravstvenih radnika. Logo kampanje je IgG protutijelo kao simbol imunološkog odgovora protiv SARS-CoV-2 virusa.

 

Sadržaji kampanje

Uz mrežnu stranicu kampanje koja će biti dostupna javnosti sljedeći tjedan, kampanja se sastoji od komunikacije i objava na društvenim mrežama zdravstvenih komora (Facebook, Twitter, YouTube), edukativnih video filmova, webinara za zdravstvene djelatnike, blogova eminentnih stručnjaka različitih profila u zdravstvu, cijelog niza odgovora na pitanja o cijepljenju, objava u masovnim medijima te tekstova u komorskim glasilima kao i plakata u zdravstvenim ustanovama.

 

Podržavatelji i zagovaratelji kampanje

Ova kampanja ima brojne podržavatelje i zagovaratelje,  a radi se o najvišim državnim institucijama, obrazovnim institucijama, udruženjima različitih profila zdravstvenih radnika, kao i mnogim eminentnim hrvatskim i svjetskim stručnjacima i znanstvenicima. Popis podržavatelja možete vidjeti na dnu stranice.

 

Cijepljenje predstavlja najuspješniju javnozdravstvenu mjeru koja spašava i spasila je više ljudskih života od bilo koje druge medicinske intervencije u povijesti medicine!

Na zdravstvenim radnicima je najveća odgovornost. Zdravlje je područje njihove kompetencije i stručnosti.

Imate znanje, budite primjer! Cijepite se!

Podržavatelji kampanje „Imaš znanje, budi primjer!“ do sada su:

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Hrvatski liječnički zbor (HLZ)
Hrvatsko društvo za infektivne bolesti HLZ-a
Hrvatsko epidemiološko društvo HLZ-a
Hrvatsko farmaceutsko društvo
Hrvatsko imunološko društvo
Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu
Hrvatski liječnički sindikat
Sindikat fizioterapeuta i radnih terapeuta Hrvatske
Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL)
Udruga za promicanje edukacije fizioterapeuta
Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KOHOM)
Medicinska škola u Rijeci
Zdravstveno veleučilište Zagreb

Oznake:

Cijepi se