Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Središnja medicinska knjižnica
22.04.2021.

Knjigamed: za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama priključite se Noći knjige SMK

U petak 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Tema ovogodišnjega jubilarnog izdanja je Ljekovita moć knjige, a tim povodom Središnja medicinska knjižnica pozvala je tri nastavnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu na razgovor o ulozi knjige i čitanja u održanju zdravlja i pružanju potpore ozdravljenju.

Neuroznanstvenik prof. dr. Goran Šimić govorit će o čitanju kao promotoru razvoja kognitivnih, emocionalnih i socijalnih vještina te o ulozi čitanja u sprečavanju i usporavanju starenja mozga. Farmakolog prof. dr. Vladimir Trkulja objasnit će pojmove lijeka i uzimanja lijekova te pokušati odgovoriti na pitanje može li knjiga biti lijek i može li čitanje utjecati na smanjenje stresa i ublažavanje psihičkih tegoba, poput onih koje izazivaju velike zdravstvene krize i prirodne katastrofe. Hematolog doc. dr. Dražen Pulanić odgovorit će na pitanje može li čitanje dati potporu onima koji su u liječenju suočeni s nesigurnim ishodom i teškim odlukama. Doc. Pulanić i sam je pisac i govorit će o tome što ga potiče na pisanje i što mu pisanje znači.

Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama knjige kao lijeka priključite se mrežnimFacebook stranicama Središnje medicinske knjižnice od 23. travnja nadalje  i poslušajte razgovor s našim istaknutim znanstvenicima i nastavnicima.