Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

Novosti
09.02.2024.

Konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu”, 15.2. (četvrtak), Lido Zagreb

Pridružite nam se na četvrtoj konferenciji “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu”, koja će se održati 15. veljače 2024. u predivnom restoranu Lido u Zagrebu.

Ova inspirativna konferencija proizašla je iz inicijative pokrenute rezolucijom UN-a koja je 11. veljače proglasila Danom žena u znanosti, a prva konferencija je organizirana 2021. godine u vrijeme pandemije, s odličnim online odazivom i potporom. Tijekom godina, konferencija je evoluirala iz online formata u hibridni, pa naposljetku ponovno kada su uvjeti to dozvoljavali u live događaj. Ove godine se ponovno okupljamo kako bismo produbili razgovor o ulozi žena u znanosti, medicini i farma biznisu. Unatoč činjenici da žene čine značajan udio zaposlenih u području znanosti u Hrvatskoj, njihov utjecaj na vodećim pozicijama još uvijek zaostaje. Farmaceutska industrija posebno se suočava s nedostatkom žena na ključnim pozicijama, dok se u medicini broj liječnica povećava, ali one i dalje nisu dovoljno zastupljene na rukovodećim mjestima. Ova konferencija ima za cilj potaknuti dijalog o važnosti poticanja žena u znanosti, istraživanje izazova s kojima se suočavaju te promicanje karijera u farmaceutskom i biotehnološkom sektoru.

Pridružite nam se u četvrtak, 15. veljače 2024., na ovoj inspirativnoj konferenciji gdje ćemo zajedno istražiti mogućnosti, izazove i uspjehe žena u ovim ključnim područjima. Svi ste dobrodošli jer zajedno gradimo mostove ka boljoj budućnosti za žene u znanosti, medicini i farma biznisu.

Detaljnije ovdje.