Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
11.05.2022.

Lov na Tihog ubojicu

Povišen krvni tlak, tj. arterijska hipertenzija već desetljećima je glavni čimbenik rizika za kardiovaskularni, cerebrovaskularni i bubrežni pobol i smrtnost zbog čega se naziva Ubojicom broj 1.

Arterijska hipertenzija je najučestalija bolest današnjice i njena prevalencija je na žalost u porastu, a zbog svoje podlosti da dugo ne izaziva smetnje naziva se Tihi ubojica.

Prokletstvo arterijske hipertenzije je i u tome što se ona može spriječiti jer je najvećim dijelom posljedica nezdravog načina života.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je partner Hrvatskog društva za hipertenziju, Hrvatske lige za hipertenziju i eMed koji su pokrenuli akciju Lov na Tihog ubojicu s ciljem da podignemo svijest o hipertenziji, ukažemo na rizične čimbenike i pozovemo sve: sva stručna društva, sve udruge građana i cjelokupnu populaciju da nam se pridruže jer jedino zajednički možemo smanjiti učestalost hipertenzije u općoj populaciji i poboljšati kontrolu liječenih hipertoničara.

Lov na Tihog ubojicu već se intenzivno odvija, a puno detaljnije na sljedećim poveznicama:

https://tihiubojica.hr/

https://h-liga.hr/

https://www.facebook.com/lov.na.tihog.ubojicu