Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
11.05.2022.

Lov na Tihog ubojicu

Povišen krvni tlak, tj. arterijska hipertenzija već desetljećima je glavni čimbenik rizika za kardiovaskularni, cerebrovaskularni i bubrežni pobol i smrtnost zbog čega se naziva Ubojicom broj 1.

Arterijska hipertenzija je najučestalija bolest današnjice i njena prevalencija je na žalost u porastu, a zbog svoje podlosti da dugo ne izaziva smetnje naziva se Tihi ubojica.

Prokletstvo arterijske hipertenzije je i u tome što se ona može spriječiti jer je najvećim dijelom posljedica nezdravog načina života.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je partner Hrvatskog društva za hipertenziju, Hrvatske lige za hipertenziju i eMed koji su pokrenuli akciju Lov na Tihog ubojicu s ciljem da podignemo svijest o hipertenziji, ukažemo na rizične čimbenike i pozovemo sve: sva stručna društva, sve udruge građana i cjelokupnu populaciju da nam se pridruže jer jedino zajednički možemo smanjiti učestalost hipertenzije u općoj populaciji i poboljšati kontrolu liječenih hipertoničara.

Lov na Tihog ubojicu već se intenzivno odvija, a puno detaljnije na sljedećim poveznicama:

https://tihiubojica.hr/

https://h-liga.hr/

https://www.facebook.com/lov.na.tihog.ubojicu