Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Informacije pristupnicima za upis u 1. godinu studija medicine na MEF ZG u ak. god. 2023./24. – Rok za dostavu dokumentacije je 7.6.2023.g. (srijeda). Test provjere znanja održat će se 7.7.2023.g. (petak). Detaljnije ovdje.

Središnja medicinska knjižnica
06.06.2023.

UŽIVO Medical Information Conference Croatia (MICC) 2023

U organizaciji Središnje medicinske knjižnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas 6. lipnja je otvorenje konferencije MICC – Medical Information Conference Croatia. Skup je to namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali otvoren i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati aktualnosti vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja i zdravstva.

Ovogodišnja konferencija fokusirat će se na suvremene trendove u znanstvenoj komunikaciji, s naglaskom na izazove u izdavaštvu znanstvenih medicinskih časopisa. Uz sveobuhvatni pregled tematike, problematizirat će se pojedini trendovi, uključujući objavljivanje rukopisa na preprint servisima, prilike i opasnosti generativne umjetne inteligencije za znanstvene istraživače, izvještavanje javnosti, otvorena znanost, otvoreni pristup rezultatima ali i svim ostalim „proizvodima“ znanstvenog rada poput istraživačkih podataka… Programom je predviđena i panel rasprava u kojoj će naši mladi znanstvenici podijeliti svoja iskustva i razmišljanja o znanstvenoj publicistici danas. Skup već uobičajeno zatvaramo praktičnim radionicama.

Konferenciju možete pratiti uživo putem sljedeće poveznice: https://www.youtube.com/watch?v=1TQoOFtizlI.

Hrvatska liječnička komora sudionicima konferencije dodjeljuje 8 bodova.