Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

Središnja medicinska knjižnica
14.05.2021.

Medical Information Conference Croatia (MICC) od 10. do 11.6.2021.g.

I ove godine Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer organizira skup Medical Information Conference Croatia (MICC 2021.), koji će se održati 10. – 11. lipnja 2021. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ovogodišnji skup održat će se u hibridnom obliku, pomoću servisa YouTube i Zoom (poveznice za praćenje skupa registrirani korisnici dobit će putem e-pošte).

Skup pod naslovom “Komunkacijski izazovi u biomedicini - znanost, struka i nastava u razdoblju pandemije” bavit će se izazovima koje je u komunikaciji donijela pandemija bolesti Covid-19. U znanstvenim časopisima svakodnevno se objavljuje nezapamćeni broj članaka s tematikom Covida. Ovakva praksa pobuđuje i sumnju u kvalitetu recenzentskog postupka, čak i u najelitnijim časopisima. Nadalje, sve veću pozornost dobivaju pre-print servisi i istraživački podaci. Drugi aspekt komunikacijskih izazova kojima će se ovogodišnji MICC baviti je komunikacija s javnošću, kao i preplavljenost mrežnog prostora  nekvalitetnim informacijama. Treća tema obuhvatit će konceptualne promjene neophodne za organizaciju učinkovitog nastavnog procesa u virtualnom okruženju.

Skup boduje Hrvatska liječnička komora (izlagači -15 bodova; sudionici -10 bodova).

Kotizacija se ne plaća.

Sve pojedinosti naći ćete na mrežnim  stranicama Središnje medicinske knjižnice (http://ark.mef.hr/MICC/)