Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
13.01.2023.

Održan tradicionalni memorijal akademika Drage Perovića i akademkinje Jelene Krmpotić-Nemanić

Uvodnim predavanjem Drage Perovića O smjernicama znanstvenog i nastavnoga rada u anatomiji, 12. siječnja 1918. godine, započela je nastava na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

U spomen na taj događaj od prije 105 godina, te na lik i djelo dvoje profesora anatomije koji su zadužili hrvatsku medicinu i znanstvenu zajednicu, 13. siječnja 2023. godine održan je tradicionalni Memorijal akademika Drage Perovića i akademkinje Jelene Krmpotić-Nemanić.

Uvodno predavanje Drage Perovića O smjernicama znanstvenog i nastavnoga rada u anatomiji, 12. siječnja 1918. godine

Kako je nastava na Medicinskom fakultetu krenula upravo s anatomijom, dekan prof. dr. sc. Slavko Orešković naglasio da je ona stup medicine te da je Katedra uvijek dala najbolje hrvatskoj medicini. 

U izlaganju Pandemijska anatomska lekcija pročelnik Katedre za anatomiju i kliničku anatomiju te predstojnik Zavoda za anatomiju “Drago Perović”, prof. dr. sc. Zdravko Petanjek, dotaknuo se razdoblja od prije skoro dvije godine kad se praktična nastava svela tek na trećinu u odnosu na onu u redovnim okolnostima, ali da se prilagodbom sadržaja u vidu e-kolegija postigla dodana vrijednost te umanjio nedostatak praktičnog rada.

Izlaganje pročelnika Katedre za anatomiju i kliničku anatomiju prof. dr. sc. Zdravka Petanjeka

Memorijal je nastavljen uz In memorijam prof. dr. sc. Vasiliju Nikoliću i prof. dr. sc. Ani Jo-Osvatić. Posvete su uputili prof. dr. sc. Nataša Kovačić i prof. dr. sc. Vedran Katavić.

Gotovo su četiri godine prošle od uspješnog razdvajanja sijamskih blizanki na zagrebačkom Rebru. Prof. dr. sc. Ruža Grizelj, prof. dr. sc. Jurica Vuković i prof. dr. sc. Tomislav Luetić, koji je tada vodio liječnički tim, dali su osvrt na taj veliki medicinski pothvat.

Na kraju programa svečano je dodijeljena Nagrada najboljim studentima diplomskog studija koju je ustanovila Zaklada Perović – Krmpotić. Za svoj uspjeh i zalaganje nagrađeni su mladi doktori medicine Stjepan Brnić, Ivor Pleić i David Zima.

Memorijal je svojim je nastupima uzveličao pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta „Lege Artis“.