Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
16.05.2024.

MICC 2024 – (Ne)moguća misija: učinkovito korištenje istraživačkih resursa, 4.6.2024.

Uz potporu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer / Ovid, Središnja medicinska knjižnica i ove godine organizira konferenciju MICC – Medical Information Conference Croatia. 

Skup je namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali je otvoren i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati aktualnosti vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja i zdravstva.

Ovogodišnja konferencija MICC 2024 fokusirat će se na suvremene izazove u području biomedicinskih znanosti i izdavaštvu kao što su hiperprodukcija radova, selektivno izvještavanje rezultata, nedostatak reproducibilnosti, upitna kvaliteta sustavnih pregleda i dr. Sve navedeno dovodi do rasipanja istraživačkih resursa i smanjenja povjerenja javnosti u znanost, pa je stoga cilj MICC-a analizirati navedene probleme, potaknuti raspravu te istražiti pristupe koji bi mogli smanjiti gubitak i povećati učinkovitost istraživačkih napora.

Kvalitetu skupa, osim brojnih sudionika, prepoznaje i Hrvatska liječnička komora, pa je MICC redovito uključen u popis stručnih skupova koji se boduju u procesu trajne stručne izobrazbe liječnika. Aktivnim sudionicima ovogodišnjeg MICC-a dodjeljuje se 10 bodova, a pasivnim 8.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz obaveznu REGISTRACIJU.

Pozivamo vas da nam se pridružite!

Središnja medicinska knjižnica

Datum:   4. lipnja 2024.

Vrijeme:  10:00-17:30h

Mjesto:   Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3, Zagreb

Program je dostupan na mrežnoj stranici konferencije.