Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Informacije pristupnicima za upis u 1. godinu studija medicine na MEF ZG u ak. god. 2023./24. – Rok za dostavu dokumentacije je 7.6.2023.g. (srijeda). Test provjere znanja održat će se 7.7.2023.g. (petak). Detaljnije ovdje.

Katedre, Znanost
23.11.2017.

Europski certificirani farmakolog – EuCP Program

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na redovito godišnje druženje 24. studenog 2017. (10.00-17.00; Dvorana Čačković, Medicinski fakultet, Šalata 3, Zagreb) koje će, uz godišnju Skupštinu HDF-a, biti posvećeno inicijativi EPHAR-a za EuCP program stjecanja naslova „europski certificirani farmakolog“ i popularizaciji farmakologije u mladih.

Obzirom na zanimljivost i važnost teme simpozija za koji smo poziv uputili također predstavnicima aktualnih ministarstava, stručnih komora, sveučilišta i fakulteta, nadamo se da ćete prepoznati Vaš izravni interes i kao mogući budući korisnici EuCP programa, pridružiti se u što većem broju.

S poštovanjem,

Melita Šalković-Petrišić
Predsjednica HDF-a

 

Što je EuCP?

EuCP program je inicijativa krovne organizacije europskih farmakoloških društava, The Federation of European Pharmacological Societies (EPHAR), da se u zemljama članicama identificiraju pojedinci različitih profila koji rade u području biomedicine i zadovoljavaju visoke standarde  provođenja izobrazbe, vještina, iskustva i stručne ekspertize u farmakologiji (www.eucp-certification.org). U Republici Hrvatskoj za sada ne postoji službeno priznato zvanje/zanimanje farmakologa ili specijalizacija iz farmakologije (različita od kliničke farmakologije), niti pripadajući diplomski ili poslijediplomski specijalistički studij za stjecanje istog za stručnjake biomedicinskog područja koji se bave farmakologijom.

 

Koja je svrha EuCP simpozija i panel-diskusije?

  • upoznavanje s idejama organizacije, izvedivosti, isplativosti i regulative potencijalnog specijalističkog studija za stjecanje titule europski certificiranog farmakologa za stručnjake iz povezanih područja biomedicine u Hrvatskoj
  • rasprava o mogućnosti stjecanja titule specijaliste medicinske farmakologije i toksikologije u Hrvatskoj
  • prepoznavanje Vašeg interesa kao korisnika EuCP programa ili sudionika u njegovoj organizaciji, izvedbi i implementaciji u Hrvatskoj