Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Informacije pristupnicima za upis u 1. godinu studija medicine na MEF ZG u ak. god. 2023./24. – Rok za dostavu dokumentacije je 7.6.2023.g. (srijeda). Test provjere znanja održat će se 7.7.2023.g. (petak). Detaljnije ovdje.

Novosti
22.05.2023.

MORH poziva studente: Posjetite Operativno vatrogasno zapovjedništvo i Hrvatsku vojsku

Poštovane studentice i studenti,

Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska u sklopu kampanje #WeAreNATO pozivaju vas da 13. lipnja 2023. sudjelujete u organiziranom posjetu Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu (OVZ) u Divuljama kraj Splita i upoznate se s radom zapovjedništva, razgledate opremu i sustave te prisustvujete praktičnom uvježbavanju posada helikoptera koji se koristi u protupožarnoj sezoni.

Provedite jedan dan uz pripadnike Hrvatske vojske i  Hrvatske vatrogasne zajednice i pogledajte kako je organiziran sustav domovinske sigurnosti i kako funkcionira u protupožarnim aktivnostima.

Zbog kapaciteta prostora u OVZ-u broj posjetitelja je ograničen na najviše 30 osoba po grupi.U organiziranom posjetu moći će sudjelovati prijavljene i akreditirane osobe. Za određeni broj zainteresiranih studenata bit će organiziran prijevoz iz Zagreba do Divulja. Osoba za kontakt u ime Ministarstva obrane RH je bojnik Marko Škovrlj, 01/4561-502, mskovrlj@morh.hr.

Za organizirani posjet Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu mogu se prijaviti sve osobe koje studiraju u Republici Hrvatskoj. Prijave će se zaprimati zaključno do 5. lipnja do 13:00 sati.

Posjet je organiziran u sklopu We Are Nato kampanje, koja je pokrenuta 2017. godine u cilju isticanja jedinstva i solidarnosti unutar NATO-a u kontekstu kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana.

Više informacija dostupno je na: https://www.morh.hr/morh-poziva-studente-posjetite-operativno-vatrogasno-zapovjednistvo-i-hrvatsku-vojsku/

#WeAreNATO: Studenti u Divuljama s hrvatskim vojnicima i vatrogascima | Foto: MORH/ F. Klen