Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Oglasna ploča, Središnja medicinska knjižnica, Studenti
19.04.2016.

Noć knjige 2016. u Središnjoj medicinskoj knjižnici i Knjižnici “Andrija Štampar” – 22. travnja (petak) od 18 sati

“My heart is ever at your service”, Shakespeare W. Timon of Athens. 1623, Act I, Scene 2, Line 76.

Drage kolegice i kolege s veseljem vam najavljujemo Noć knjige koja će se i ove godine održati u Središnjoj medicinskoj knjižnici (SMK) u petak 22. travnja od 18 sati.

Ukoliko ne znate, Noć knjige je manifestacija kojom se želi naglasiti i dati poticaj kulturi čitanja, razgovora o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Održava se 22. travnja, dan uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.

Ove godine tema Noći knjige u SMK je vezana uz obljetnice: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i 400 godina od otkrića optoka krvi kojega je prvi opisao William Harvey.

Program:

Ivana Bureš, Marija Čačić (Studentska sekcija za kardiologiju) – Kako je kucalo Julijino srce

Tin Gojević, Karlo Toljan, Dinko Horvat, Jan Homolak (Studentska sekcija za fiziologiju sporta) – O fiziologiji iz prašnjavih knjiga

Dr.sc. Bruno Atalić, dr. med.William Shakespeare i renesansna medicina

 

Noć knjige 2016. u Knjižnici „Andrija Štampar“ u petak 22.04. s početkom u 18.00 sati uz sljedeći program:

18.00 – Dobrodošlica domaćin

18.05 – Sanda Franković, doc. dr. sc. Ivica Šute, prof. dr. sc. Damir Agičić te autor prof.dr.sc. Željko Dugac predstavit će knjigu: „O sestrama, siromašnima i bolesnima – slike socijalne i zdravstvene povijest međuratnog Zagreba“, Srednja Europa, 2015.

18.35 – Sanda Franković, Božica Jurinec, Zvonimir Kralj održat će izlaganje na temu: „Hrvatska udruga medicinskih sestara – povijest koja obavezuje“

18.50 – Iva Vinduška predstavit će sestrinski kalendar za 2016. godinu  (drugi po redu)

Tijekom Noći knjige bit će organizirana izložba plakata stručnih društva Hrvatske udruge medicinskih sestara

18.00 – 20.00 – prodaja knjige „O sestrama, siromašnima i bolesnima – slike socijalne i zdravstvene povijest međuratnog Zagreba“,  kao i ostalih naslova nakladničke kuće Srednja Europa po promotivnim cijenama