Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
23.04.2024.

Noć knjige 2024. – Znanjem protiv kataklizme

Noć knjige je manifestacija čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja te poticanje razvoja kritičkog mišljenja, a održava se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). Raznolikost manifestacije postiže se izborom različitih godišnjih tema oko kojih se u formi tematskih razgovora, predstavljanja knjiga i drugih događanja okupljaju autori, čitatelji i knjižničari.

Tema ovogodišnje Noći knjige - Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena potiče nas da u literaturi potražimo odgovore na pitanja kako se nositi s izazovnim vremenima. Među ostalima, kakve nam odgovore na suvremene prijetnje može ponuditi znanost te kako se obraniti od pseudočinjenica i lažnih vijesti?

Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upućuje vas da u objavama značajnih međunarodnih tijela i u najnovijim znanstvenim člancima saznate više o mogućim zdravstvenim prijetnjama u desetljećima pred nama i o načinima njihova rješavanja utemeljenim na znanstvenim dokazima.

Naša interpretacija ovogodišnje teme je Znanjem protiv kataklizme, a svi priloženi tekstovi u cijelosti su otvoreno dostupni.