Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Središnja medicinska knjižnica
21.04.2023.

Noć knjige i Dan hrvatske knjige (21. do 23.4.) “Prednosti i nedostaci korištenja umjetne inteligencije (AI) u medicini”

U sklopu manifestacija Noć knjige i Dan hrvatske knjige, 21.-23. travnja 2023., Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Središnja medicinska knjižnica priređuje program Prednosti i nedostaci korištenja umjetne inteligencije (AI) u medicini, kojom problematizira odnos između učinkovitosti nove tehnologije i neizbježne dehumanizacije.

Sudjeluju:  

dr. sc. Anja Barešić, znanstveni suradnik, Institut Ruđer Bošković; Jan Homolak, dr. med., asistent, Medicinski fakultet, Zavod za farmakologiju; Josip Jukić, mag. ing. comp., asistent, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave; dr. sc. Andro Košec, viši asistent, Medicinski fakultet, Klinika za otorinolaringologiju KBC Sestre milosrdnice; prof. dr. sc. Mirza Žižak, Medicinski fakultet, Zavod za fiziologiju i imunologiju.

Razgovor možete pogledati na Facebook stranici knjižnice ili u repozitoriju Medicinskog fakulteta od 21. travnja 2023.

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je uz Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja, a proglašen je 1995. godine na Glavnoj skupštini UNESCO-a. Riječ je o simboličnom datumu u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Tom prigodom UNESCO, u suradnji s međunarodnim organizacijama koje predstavljaju tri glavna sektora knjižne industrije – izdavače, knjižare i knjižnice.

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja odlukom Sabora Republike Hrvatske iz 1996. godine, a u spomen na Marka Marulića, koji je toga dana 1501. godine dovršio svoju Juditu.