Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Središnja medicinska knjižnica
22.04.2022.

Noć knjige “Znanstvena sloboda u medicini”

"O lijepa, o draga, o slatka slobodo..." Središnja medicinska knjižnica u Noći knjige 2022. godine potražit će te u slobodi istraživanja i slobodi znanstvenog spoznavanja, šireći spoznaje o tebi i tvojem značaju.

Znanstvena sloboda, prema definiciji Američkog društva za unapređenje znanosti, sloboda je sudjelovanja u znanstvenom istraživanju, razvijanju i primjeni znanja i slobodnom priopćavanju spoznatog. Ta je sloboda neodvojivo povezana sa znanstvenom odgovornošću i tako se mora ostvarivati. Znanstvena odgovornost je obveza da se znanstveno istraživanje provodi pošteno, u skladu s ljudskim pravima i u duhu služenja okolišu. 

O posebnostima znanstvene slobode u medicini s prof. dr. sc. Jelkom Petrak razgovarali su prof. dr. sc. Srećko Gajović, prof. dr. sc. Vedran Katavić, prof. dr. sc. Lada ZibarDavor Virag, dr. med. i Filip Lončarić, dr. med.

Razgovor možete pogledati od 22. travnja na poveznici.