Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
05.01.2022.

Novi broj Medicinara “Muško zdravlje”

Dragi čitatelji i pratitelji Medicinara!

Izuzetno smo ponosni i sretni što vam možemo predstaviti online izdanje zimskog broja Medicinara koje smo posvetili muškom zdravlju. U temi broja obradili smo estetske zahvate u muškaraca, prijapizam, mentalno zdravlje muškaraca, utjecaj plastike na zdravlje, a donosimo vam i intervju s Matijom Prpićem, mladićem koji je dvaput pobijedio rak testisa. Naša dugogodišnja suradnica Thea Terlecky, mag.iur. i za ovaj je broj pripremila članak koji s pravnog aspekta obrađuje seksualnu orijentaciju kao faktor koji utječe na percepciju i položaj pojedinca u društvu.

Medicinar svoju bogatu i burnu povijest piše od 1946.godine.  U prosincu 2021. Medicinar je obilježio 75.godinu svoga postojanja, stoga i ovo izdanje posvećujemo svima koji su tijekom njegove povijesti sudjelovali u stvaranju i održavanju kontinuiteta izlaženja Medicinara. Ponosni smo i na našu suradnju s kolegama iz časopisa Sonda sa Stomatološkog fakulteta koji su za vas pripremili članke o sindromu pekućih usta i važnosti stomatološkog liječenja bubrežnih bolesnika. Također, u suradnji s Udrugom Hipokart od ovog broja Medicinar uljepšava kreativni kutak u kojemu možete pogledati radove naših kreativnih studenata. Pozivamo vas da u sljedećem broju i vi predstavite svoje radove. Još je jedna novost u Medicinaru, a to je Medicinar na kavi sa specijalizantima. U svakom ćemo broju ugostiti nekog od naših dragih specijalizanata koji će za Medicinar podijeliti svoje specijalizantsko iskustvo. Naš prvi sugovornik je Filip Mustač, specijalizant psihijatrije.

Osim teme broja, u redovnim rubrikama Znanost, Studentski život, Društvo, Tehnologija i Sport čeka vas još mnoštvo zanimljivih članaka koje su pripremili vrijedni članovi naše redakcije, a časopis je kao i uvijek popraćen edukativnim letkom koji donosi pregled uzimanja infektološke anamneze i statusa.

Uživajte u čitanju rođendanskog broja Medicinara!

Medicinar Zimski Broj Muško Zdravlje
Infektološka Anamneza I Status

Mirta Peček, glavna urednica časopisa Medicinar

Oznake:

Medicinar