Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
17.01.2023.

Novi broj Medicinara

Dragi čitatelji Medicinara,

s veseljem vam predstavljamo novi zimski broj. Ovaj broj posvetili smo gerontologiji -  interdisciplinarnom znanstvenom području koje se bavi proučavanjem psiholoških, zdravstvenih i socijalnih problema starenja i starijih osoba, za razliku od gerijatrije koja starenje promatra isključivo kroz prizmu zdravstvene skrbi starijih osoba. Životni se vijek pojedinca produžuje, u dobnoj strukturi stanovništva sve je više osoba starije životne dobi, a starenje je proces koji nam je svima neizbježan. 

Iz istih smo razloga i mi odabrali gerontologiju kao temu broja i nadamo se da ćemo vas naši članci potaknuti na promišljanje s kakvim se sve problemima, odnosno izazovima susreću osobe starije životne dobi. Uz članke u temi broja, naši vrijedni suradnici pripremili su izvrsne tekstove i u rubrikama Znanost, Studentski život, Društvo, Tehnologija i Sport. U suradnji s Udrugom Hipokart i u ovom broju predstavljamo Kreativni kutak i radove naših studenata.

Za ovaj broj pripremili smo edukativni letak koji obrađuje osnovne i napredne mjere oživljavanja. 

Uživajte u čitanju!

Mirta Peček, glavna urednica časopisa Medicinar

Medicinar Zima 2022