Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
12.07.2022.

Novi broj Mef.hr “Studenti u središtu pozornosti”

Poštovane kolegice i kolege, drage čitateljice i čitatelji,

ovaj broj naslovljen je Studenti u središtu pozornosti jer je edukacija jedna od osnovnih djelatnosti našeg Fakulteta. Studentima trebamo omogućiti nastavu na najvišoj razini, što je uz pandemiju COVID-19 bilo veliko iskušenje za sve nas. Nedavno smo se ponovno vratili u kontaktnu nastavu u kojoj studentima možemo pružiti ipak znatno više nego u online okruženju. Stoga smo u ovom broju željeli prikazati na koji način pristupamo studentima, procesu edukacije i svemu što je sastavni dio odnosa nastavnika i studenata. Jako sam ponosna na brojne tekstove koji su posvećeni studentima iz raznih aspekata. Od uvodnog teksta profesorice Čikeš o studentima u središtu učenja i poučavanja, iznimno detaljnom prikazu analitike učenja u studiju medicine te stavova studenata o informacijama koje pruža analitika učenja (ovaj tekst je „mali“ znanstveni rad profesora Žiška i suradnica) do prikaza rada peer grupa koje pomažu našim studentima da se bore sa stresom i anksioznošću te olakšaju prilagodbu na „fakultetski život“.

S obzirom na to što su sve naši studenti proživjeli unatrag nekoliko godina, nismo samo spremni za peer grupe nego ćemo ih trebati i više. Studente upoznajemo s pomoći pri pripremi diplomskih radova koje omogućava naša Središnja medicinska knjižnica. Kako se bliži kraj integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine, brojni studenti su u nedoumici koji put izabrati nakon diplome. U tematskom dijelu donosimo prikaz rada pod nadzorom u obiteljskoj medicini i rada pod nadzorom u hitnom prijmu, iz perspektive nastavnika koji vode mlade liječnike, a prenosimo i osobna iskustva samih mladih kolega. Nadam se da će generacija koja će uskoro diplomirati, dobiti bolji uvid u ono što ih čeka nakon što steknu titulu dr. med.

Tea Vukušić Rukavina

Mef.hr - Studenti u središtu pozornosti