Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Centar za zdravstvenu djelatnost

Centar za zdravstvene djelatnosti Medicinskog fakulteta (ZDMF) osnovan je Odlukom Fakultetskog vijeća 2010. godine. Centar je stručno, nastavno i znanstveno središte Fakulteta u kojem se obavlja zdravstvena djelatnost za potrebe fakultetske nastave iz sljedećih područja: obiteljska medicina, medicina rada i športa, školska medicina, medicinska mikrobiologija s parazitologijom, sudska medicina, medicinska genetika, laboratorijska medicina, dijagnostika i pohrana stanica, tkiva, organa i bioloških materijala, različita stručna mišljenja, konzilij i vještačenja, javno zdravstvo, epidemiologija, metode slikovnih i funkcijskih ispitivanja organa i organskih sustava te patologija i citologija.

Odjel za akademska konzilijarna medicinska mišljenja osnovan je s ciljem okupljanja najvrsnijih stručnjaka hrvatske medicine u davanju medicinskih savjeta, najčešće u vidu tzv. „drugog mišljenja“. Savjetodavne usluge obuhvaćaju stručna mišljenja o zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku procjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka, preporuke pregleda i zahvata, mišljenja o mogućim prednostima i rizicima obavljanja ili neobavljanja preporučenih pregleda i zahvata, mišljenja o mogućim zamjenama za preporučene postupke, mišljenja o preporučenom načinu života i prehrani te savjete o pravima iz zdravstvenoga osiguranja i postupcima za ostvarivanje tih prava.

Budući da Fakultet raspolaže vodećim hrvatskim ekspertima iz svih područja medicine, potrebno je ponuditi građanima ovu specifičnu i jedinstvenu vrstu zdravstveno‐savjetodavne usluge.