Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
13.06.2022.

Objavljeno je izvješće o samo-procjeni institucija uključenih u Alliance4Life projekt

Institucije okviru Alliance4Life-a projekta započele su svoju transformaciju. Napredak je već vidljiv. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dio tog projekta.

Alliance4Life projekt je objavio novu sveobuhvatnu studiju samo-procjene trenutnih istraživačkih i inovacijskih postignuća svojih članova. Izvješće jasno pokazuje postignuti napredak u provedbi strategija upravljanja istraživanjem u nekoliko institucija, koje su uključene u projekt. Dokument nudi usporedbu podataka prikupljenih u razdoblju od 2015. do 2017. godine s novim referentnim rezultatima prikupljenim tri godine kasnije, od 2018. do 2020. godine, tijekom projekta A4L_ACTIONS koji je u tijeku. Rezultati pokazuju da su institucije, uključene u projekt, već započele svoju transformaciju te je napredak već vidljiv. Izvješće o samo-procjeni, koje je koordinirala prof. dr. sc. Silvia Pastoreková, ravnateljica Biomedicinskog centra Slovačke akademije znanosti, može poslužiti kao inspiracija svim institucijama u zemljama s nižim znanstvenim uspjehom koje nastoje poboljšati svoje prakse institucionalnog upravljanja i istraživačkih kultura.

Cjeloviti Izvještaj o samo-procjeni dostupan je ovdje.

Velika ulaganja ESIF-a u infrastrukturu o biomedicinskim znanostima sama po sebi nisu mogla zatvoriti jaz u istraživanju i inovacijama u Europi do sada, financijsku potporu treba nadopuniti mjerama o strategiji istraživanja i inovacija na institucionalnoj i nacionalnoj razini. Članovi Alliance4Life vjeruju da će poboljšanje upravljanja i upravljačkih praksi, kao i transformacija institucionalne kulture povećati učinkovitost i povećati povrat ulaganja. Nedavno objavljeno izvješće o samo-procjeni služi kao dokaz da su članovi Alliance4Lifea na pravom putu prema željenoj transformaciji.

Ova opsežna analiza samo-procjene pokriva nekoliko dimenzija istraživačkih aktivnosti. Izvješće uključuje SWOT analizu koja daje pregled unutarnjih i vanjskih čimbenika, ali također ispituje istraživačku kulturu u različitim institutima, upravljačke prakse, resurse kao i odgovorne mjerne pokazatelje procijenjene u kontekstu kvantitativne benchmarking studije. Po prvi put u srednjoj i istočnoj Europi, procjena je uključivala i istraživanje percepcije interne istraživačke kulture, inspirirano istraživanjem Wellcome o istraživačkoj kulturi, objavljenoj 2019. i 2020. godine.

Rezultati jasno pokazuju da najuspješniji partneri u smislu rezultata istraživanja rade u okruženju relativno dobro funkcionirajućih nacionalnih sustava, dobro implementirane prakse institucionalnog upravljanja i dobro razvijene interne istraživačke kulture.

Analiza također pokazuje da je većina partnera A4L_ACTIONS svjesna izazova izgradnje institucionalnog okruženja koje omogućuje izvrsna istraživanja i spremni su usmjeriti sve resurse kako bi se ostvario taj cilj. Unatoč objektivnim preprekama i prijetnjama, svi A4L_ACTIONS partneri mogu pokazati vrlo dobra istraživačka postignuća koja odražavaju njihova nastojanja i duboki interes za poboljšanjem. To je osobito vidljivo kada se usporede rezultati razdoblja od 2018. do 2020. godine s rezultatima prethodnog razdoblja, od 2015. do 2017. godine.

Jedan od ključnih ciljeva Alliance4Lifea je ugraditi međunarodnu znanstvenu evaluaciju kao alat strateškog upravljanja u zdravstvene istraživačke ustanove srednje i istočne Europe. Izvješće o samo-procjeni stoga će biti nadopunjeno evaluacijama kolega koji će se provesti tijekom jeseni 2022. u nekoliko institucija članica Alliance4Lifea. Alliance4Life se također pridružio inicijativi reforme sustava evaluacije istraživanja u EU pod nazivom „koalicija voljnih” i pokazuje svoju predanost stajanju na čelu pozitivnih promjena.