Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
16.01.2023.

Održana prva Mentorska radionica na Mef Zg

Prva Mentorska radionica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu održana je 8. i 9. 12. 2022. Radionicu je završilo 28 polaznika. Predavači na radionici bili su  profesor Robert Harris, akademski  dopredsjednik zadužen za doktorsko obrazovanje na Karolinska Institutu iz Švedske i dr. Jane Carton voditeljica poslijediplomskih studija i strategije istraživanja na University College Dublin iz Irske i potpredsjednica ORPHEUS-a (Europske udruge doktorskih studija u području biomedicine i zdravstva ).  S Medicinskog fakulteta u Zagrebu su sudjelovali:  prof. dr. sc. Božo Krušlin, prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić -Tiljak, prof. dr. sc. Zdravko Lacković, doc. dr. sc. Lea Škorić i prof. dr. sc. Ana Borovečki kao voditelj Mentorske radionice.

Teme koje su obrađivane na radionici bile su: Profesionalna odgovornost mentora, Prevencija i upravljanje sukobima i Uspostavljanje profesionalnog odnosa s doktorandom. U grupnim diskusijama raspravljalo se o  najčešćim pogreškama uključujući i statističke propuste pri prijavi teme doktorata te o najčešćim problemima s kojima se i mentor i doktorand susreću prilikom upisa u doktorski studiji i tijekom njegova pohađanja.

U planu je održavanje još dvije slične radionice kako bi se povećao broj novih potencijalnih mentora koji mogu samostalno voditi doktorande, a mentorska radionica je preduvjet za to prema Pravilniku o poslijediplomskim sveučilišnim (doktorskim) studijima Sveučilišta i Medicinskog fakulteta u Zagrebu.