Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

Novosti
01.07.2022.

Postani vojni liječnik! Natječaj otvoren do 10.8.2022.g.

U svim organizacijama, pa tako i u vojsci, liječnici imaju nezamjenjivu ulogu. U svom svakodnevnom poslu vojni liječnici liječe, skrbe o zdravlju vojnika, planiraju i organiziraju zdravstvenu potporu.

Vojni liječnici rade u dinamičnom radnom okruženju, a uz izazove rada u različitim vremenskim i terenskim uvjetima, pruža im se mogućnost trajne medicinske izobrazbe.

Liječnici rijetko nose oružje i u većini slučajeva nalaze se u prostoru bojišta koje pruža potporu.

Spoznaje stečene kroz terenski rad od neprocjenjive su vrijednosti za medicinu. Osim što predstavljaju temelj oblikovanja vojne medicinske doktrine, danas, više nego ikad pružaju saznanja za organizaciju zdravstvene skrbi u izvanrednim uvjetima, prirodnim i ekološkim katastrofama, mirotvornim i humanitarnim misijama, akcijama traženja i spašavanja. Pandemija COVID-19, preživljeni potresi i poplave još jednom su naglasili važnost, nužnost i korisnost vojnog medicinskog poziva.

Ministarstvo obrane nudi poticajne uvjete zapošljavanja, jasan vertikalan profesionalan razvoj te stjecanje golemog medicinskog i životnog iskustva u Republici Hrvatskoj ali i u međunarodnim misijama i operacijama u kojima sudjeluje Hrvatska vojska.

U skladu sa potrebama Oružanih snaga RH, Ministarstvo obrane objavljuje natječaje za doktore medicine, liječnike, neposredno nakon završetka fakulteta kao i specijaliste različitih struka.

Detalji Natječaja nalaze se na sljedećoj poveznici - https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-kandidata-kandidatkinja-za-casnike-casnice-2022/.

O vojnim liječnicima u MORHu - https://www.morh.hr/vojni-lijecnici/.