Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Djelatnici, Katedre, Studenti
06.12.2016.

Povelja Republike Hrvatske Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović na svečanom je prijemu održanom 5. prosinca 2016.g. uručila odlikovanja i pohvale Republike Hrvatske za 2016. godinu, a odlikovanima se obratila sljedećim riječima: „Dopustite mi prije svega srdačno vas pozdraviti, a odlikovanima čestitati na dodijeljenim odlikovanjima, koja su izraz priznanja i zahvalnosti za vaš rad i doprinos razvoju i napretku Republike Hrvatske. Priznanja koja će vam se danas dodijeliti obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom dali u više područja našeg javnog života: u kulturi i umjetnosti, znanosti, inovacijama, sportu, novinarstvu, svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti, posebno u pomoći ženama stradalim u Domovinskom ratu, kao i svakodnevnom spašavanju unesrećenih ljudi.

Znanstvenici i inovatori predstavljaju Hrvatsku diljem svijeta kao zemlju velikih potencijala, često mnogo većih nego što smo i svjesni. Vaša su dostignuća tim veća kad znamo da se razinom ulaganja u znanost i inovatorstvo još ne možemo nositi s bogatijim državama. Ali kao i u svemu ostalome, ljudi su ti koji čine razliku – posebice to znaju i naši cijenjeni umjetnici, koji svojim radom šalju poruku da hrvatska kultura, osim slavne prošlosti, ima i sjajnu budućnost. Potrebno je stoga više učiniti da svoja kulturna dostignuća, kako povijesna, tako i recentna, na pravi način predstavimo svijetu ali i domaćoj javnosti što je i jedna od zadaća hrvatskih medija i odgovornih urednika i novinara.

Sportašima dugujemo radost brojnih uspjeha, kojima nas predstavljaju kao zemlju koja je po mnogočemu sportski fenomen, s nadprosječnim brojem vrhunskih sportaša i sportskih uspjeha u odnosu na broj stanovnika, to više što su hrvatski sportaši uspješni u gotovo svim sportovima. Rad nekih struka nije dovoljno poznat široj javnosti. Napose stoga ističem konzervatore i muzejske djelatnike, vrijedne čuvare povijesnih spomena, koji su temelj nacionalnog identiteta kao odgovornih baštinika bogatog kulturnog nasljeđa. Ističem sve ovo i stoga što u našem javnom prostoru još nažalost prevladava praksa isticanja loših primjera. Potrebno je zato što više isticati uspješne i požrtvovne ljude jer su oni poticaj širenju stvaralačkog ozračja, optimizma i samopouzdanja. A to su temeljni uvjeti za uspješno suočavanje s izazovima sadašnjosti i budućnosti.

Vjerujem da će vam ova odlikovanja, koja vam s radošću i ponosom uručujem u ime Republike Hrvatske, osim priznanja za učinjeno, biti poticaj u budućem radu za opće dobro i napredak naše domovine Hrvatske.

Ovom prigodom vama i vašim obiteljima želim miran, sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro, a ponajviše zdravlja i uspjeha u novoj 2017. godini.“

Povelja Republike Hrvatske, za osobite zasluge u utvrđivanju identiteta poginulih i nestalih osoba u Domovinskom ratu, a u prigodi 80. obljetnice rada i djelovanja, dodijeljena je Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Povelju je primio pročelnik Katedre i predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku našeg Fakulteta prof. dr. sc. Milovan Kubat.

Č E S T I T A M O !

 

 /></p>
<p><strong><em>Prof. dr. sc. Milovan Kubat (FOTO: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL)</em></strong></p>

					</div>
	</div>
</div>
				<div class=