Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Znanost
21.11.2023.

Predavanje prof. dr. sc. Vladimira Parpure: Release of glutamate via exocytosis from healthy and malignant astrocytes; petak 24.11. u 12 sati (HIIM)

Profesor Vladimir Parpura, dr. med. sa Zhejiang Chinese Medical University, Hangzhou, Narodna Republika Kina, održat će pozvano predavanje na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje pod nazivom "Release of glutamate via exocytosis from healthy and malignant astrocytes" održat će se u petak 24. studenoga 2023. s početkom u 12 sati, u dvorani H2, na 1. katu Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Šalata 12.

Nakon predavanja održat će se rasprava i neformalni okrugli stol o specifičnostima uvjeta istraživanja u Sjedinjenim Američkim Državama, Narodnoj Republici Kini i Republici Hrvatskoj, u kojoj će se istaknuti dobre prakse koje vode prema izvrsnosti.

Rad profesora Parpure važan je za razumijevanje poremećaja živčanog sustava, ali i za ljudsko zdravlje općenito. Istraživanja o ulozi središnjeg živčanog sustava u sveukupnom zdravlju postaju sve važnija – kako u kliničkoj praksi tako i u akademskim istraživanjima. Objavio je više od 150 znanstvenih publikacija, koautor je dviju knjiga, a bio je i jedan od urednika pet knjiga o astrocitima.

E-pozivnica