Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
12.06.2023.

Predstavljanje sveučilišnog udžbenika „Maxillofacial surgery“ – srijeda 14.6. u 15 sati, dv. Čačković

Sveučilišni udžbenik „Maxillofacial surgery“, autora prof. dr. sc. Ivice Lukšića i suradnika, bit će predstavljen u srijedu 14. lipnja 2023. u 15 sati, u dvorani Miroslav Čačković na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Držeći se kurikula integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine i nastavnog plana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sažeto, jasno i pregledno izložene su osnove suvremene maksilofacijalne kirurgije.

Udžbenik je izdanje Nakade Ljevak, a u predstavljanju će sudjelovati:

  • prof. dr. sc. Slavko Orešković, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • prof. dr. sc. Zrinka Tarle, dekanica Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • prof. dr. sc. Davor Ježek, prodekan za Studij medicine na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • prof. dr. sc. Vladimir Bedeković, recenzent
  • prof. dr. sc. Predrag Knežević, recenzent
  • prof. dr. sc. Ivica Lukšić, autor
  • Matija Prica, predstavnik nakladnika

Maksilofacijalna kirurgija je medicinska specijalnost koja se bavi kirurškim liječenjem prijeloma kosti i ozljeda u području lica, tumora glave i vrata, cističnih promjena i upalnih stanja, deformiteta čeljusti i malformacija lica, bolesti čeljusnog zgloba te rekonstrukcijskim, plastičnim i estetskim zahvatima u području glave i vrata. Posebnost specijalnosti je kirurško liječenje u najizloženijem dijelu ljudskog tijela što svakom zahvatu daje posebnu važnost. Razvojem suvremenih dijagnostičkih metoda te uvođenjem modernih kirurških tehnika i primjenom novih materijala i postupaka, maksilofacijalna kirurgija je postala iznimno izazovna i dinamična kirurška struka.