Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Informacije pristupnicima za upis u 1. godinu studija medicine na MEF ZG u ak. god. 2023./24. – Rok za dostavu dokumentacije je 7.6.2023.g. (srijeda). Test provjere znanja održat će se 7.7.2023.g. (petak). Detaljnije ovdje.

Novosti
18.05.2023.

Predstavljanje udžbenika „Davidsonove osnove interne medicine“ – Ponedjeljak 22.5. u 14 sati, dvorana Čačković

23. izdanje udžbenika Davidsonove osnove interne medicine bit će predstavljeno u ponedjeljak 22. svibnja 2023. godine, u 14 sati, u dvorani Miroslav Čačković na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3, Zagreb.

Uz urednike izdanja, izv. prof. dr. sc. Tinu Dušek i prof. dr. sc. Branimira Anića, u predstavljanju će sudjelovati dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Slavko Orešković, recenzenti prof. dr. sc. Jasminka Milas Ahić, prof. dr. sc. Stjepko Pleština i prof. dr. sc. Davor Štimac te predstavnica izdavača - Medicinske naklade, njezina  glavna urednica, Anđa Raič, prof.

Više od dva milijuna studenata medicine, liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika širom svijeta ima u svojoj biblioteci primjerak udžbenika Davidsonove osnove interne medicine otkad je prvi put tiskan. Novo izdanje donosi opise patofizioloških i kliničkih značajki najčešćih bolesti i poremećaja u odraslih osoba, prikazanih prema glavnim specijalističkim područjima, uz objašnjenja kako ih prepoznati, dijagnosticirati i liječiti. 

Nastao na temelju zapisa iznimno hvaljenih i cijenjenih predavanja Sir Stanleya Davidsona, udžbenik je izdržao test vremena, držeći korak sa suvremenim načinom podučavanja medicine i nudeći obilje informacija na pitak i sažet način u predivno ilustriranom formatu.

Budući da integrira znanstvene spoznaje s kliničkom medicinom i donosi ključno znanje i praktične savjete za liječnike na iznimno pristupačan i čitljiv način, „Davidsonova Interna“ dobrodošla je i korisna kao temeljni udžbenik interne medicine u svakom dijelu svijeta.

Davidsonova Interna Pozivnica