Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
22.11.2022.

Prijavite se na okrugli stol „Nove europske inicijative za istraživanje i inovacije u okviru projekta Alliance4Life_ACTIONS“ – 13.12. u HAZU

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je od 1. svibnja 2021. uključen u Obzor2020 projekt pod nazivom Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe (A4L_ACTIONS), Alliance4Life Project (ceitec.cz). Alijansa okuplja 12 znanstvenih institucija iz 11 zemalja srednje i istočne Europe, a cilj projekta je smanjivanje razlika i podjela u istraživanju i inovacijama u području biomedicine između EU15 i EU13 zemalja. Alliance4Life_ACTIONS je nastavak Obzor2020 projekta Alliance4Life na kojem je također kao partner sudjelovao naš fakultet.

U sklopu projekta obavezni smo održati dva „trigger event-a“ u kojima je potrebno informirati širu zajednicu, a napose donosioce odluka (ministarstva, vladu) o projektu i nastojati proširiti utjecaj projekta i na druge institucije u zemljama EU13.

Stoga za naš prvi „trigger event“ planiramo organizirati raspravu okruglog stola pod nazivom „Nove europske inicijative za istraživanje i inovacije u okviru projekta Alliance4Life_ACTIONS“ na kojem će se raspravljati o sljedećim temama: „EU inicijativa za reformu sustava vrednovanja znanosti i uloga projekta A4L_ACTIONS“ i „Biomedicinsko središte Šalata – BIMIS – platforma za implementaciju projekta Alliance4Life_ACTIONS“.

Očekuju se uzvanici i panelisti iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, dekani i prodekani medicinskih fakulteta, predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, ostalih fakulteta i znanstvenih instituta te gosti iz drugih zemalja (Sveučilište Ljubljana, CEITEC, Masarykovo sveučilište Brno).

Ovim putem Vas pozivamo na spomenuto događanje koje će se održati 13. prosinca u knjižnici HAZU od 10 – 14 sati.

Program je još u izradi te će biti objavljen naknadno.

Ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite ispunjavanjem prijave u nastavku, najkasnije do 11. prosinca do 16 sati.